hirdetes

Lesz e még napsütés? Mutatjuk a heti várható időjárást!

VN

Lesz e még napsütés? Vagy visszavonhatatlanul megérkezett az ősz így szeptember utolsó hetében. Készül azért még egy kis meglepetéssel nekünk az időjárás? Mutatjuk az OMSZ heti időjárás előrejelzését szeptember végére!

Heti időjárás szeptember vége

Várható időjárás hétfőn

Előbb a Dunántúlon, majd délután a középső országrészben is vékonyabbá, szakadozottabbá válik a felhőzet, az északnyugati megyékben akár több órára is kisüthet a nap. A csapadékzóna súlypontja a nap folyamán kelet felé helyeződik át, délután az északkeleti, keleti megyékben is megszűnik az eső, zápor, zivatar. A Dunántúlon az északnyugatira, nyugatira forduló szelet, míg a Dél-Alföldön a délnyugati légmozgást napközben időnként élénk széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő. Estére a kevésbé felhős tájakon ismét erősen megnövekszik a felhőzet, nagy területen alacsonyszintű rétegfelhőzet, köd képződik. Eleinte az Alföld déli, délkeleti, valamint a Dunántúl nyugati, délnyugati részei fölé sodródhatnak be záporok, zivatarok, majd az éjszaka második felében a Dunántúlon már kissé nagyobb számban is kialakulhatnak ilyen csapadékgócok. A légmozgás gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között valószínű, azonban az északi völgyekben ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet.

hirdetes

Várható időjárás kedden

Időszakos vékonyodások, szakadozások mellett alapvetően felhős időre számíthatunk, és többfelé várható eső, zápor, zivatar. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik a délnyugati, majd a Dunántúlon az északnyugati szelet. A hőmérséklet délután 15, 21 fok között alakul.
 

Várható időjárás szerdán

Egyre több helyen felszakadozik, csökken a felhőzet, hazánk nagy részén hosszabb-rövidebb napsütésre is számítani lehet, majd a nap második felétől nyugat felől ismét vastagabb, nagyobb felhőtömbök érkezhetnek. Eleinte inkább a Dunától keletre valószínű elszórt csapadék, a nap második felében főleg a Dunántúlon fordul elő szórványosan eső, zápor, néhol zivatar. Az északnyugati, majd délnyugati szelet helyenként élénk lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 3 és 12, a maximum 14 és 20 fok között várható.
 

Várható időjárás csütörtökön

Időszakos vékonyodások, szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős idő várható. Több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. A keleti szél gyenge vagy mérsékelt lesz. A leghidegebb órákban általában 3 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk. Délután 14, 20 fokra számíthatunk.

hirdetes
 

Várható időjárás pénteken

Időszakos vékonyodások, szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk. Több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. A déli, délkeleti, a Nyugat-Dunántúlon az északnyugati szelet élénk lökések kísérik. Hajnalra 4 és 12 fok közé hűl le a levegő. A csúcsérték északnyugaton 14, délkeleten 24 fok körül valószínű.
 

Várható időjárás szombaton

Időszakos vékonyodások, felszakadozások mellett nagyrészt erősen felhős idő várható. Több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. A déli, délnyugati szelet élénk, sok helyütt erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a csúcsérték 15 és 24 fok között várható, északnyugaton számíthatunk a hűvösebb, délkeleten az enyhébb időre.
 

Várható időjárás vasárnap

Általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. Sokfelé megerősödik a nyugati, északnyugati szél. A hajnali 4, 12 fokról 13 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Fekete kökörcsin

Fekete kökörcsin: nemzeti értékünknek számít, védett növény, melyet szigorúan tilos... Tovább

Uránia Nemzeti Filmszínház

Uránia Nemzeti Filmszínház: Az Uránia Nemzeti Filmszínház egy mozi Budapest VIII.... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek