hirdetes

Heti programok az országban

P. B.
Heti programok Magyarországon, nézzük, mit lehet csinálni a héten Magyarországon

Heti programok Magyarországon – Kultúra

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon bemutatásra kerül két alkalommal is Gioachino Rossini műve, A sevillai borbély. Augusztus 7.-én és 9.-én 20 órakor nyílik lehetőség az opera megtekintésére. Sztárfellépők: Annalisa Stroppa és Giorgio Caoduro. 
Érdemes lesz a Várkert Bazárba is ellátogatni, ugyanis augusztus 9.-én a Morgan és Freeman című táncjáték kerül bemutatásra, mely Fehér Ferenc műve, aki már számos díjat nyert.  Az előadás 20 órakor veszi kezdetét.
Gyulán is kedvünkre válogathatunk a programok közül, ugyanis a Gyulai Almásy-kastély Látógatóközpont színes eseményekkel vár bennünket. Augusztus 23.-ig naponta 13 és 19 óra között Gyula törökkori emlékeit kamarakiállítás keretein belül mutatják be. Továbbá augusztus 7.-én és 8.-án este fél nyolckor gyertyafénynél bebarangolhatóak a terek, melyek a 19. századot idézik fel. Rövid előadások és gyulai termékek kóstolása egészíti ki a sétát. Szükséges előzetesen regisztrálni!

hirdetes
Hazánk egyik legszebb helyén, Tihanyban is lehetőség nyílik a szabadban élvezni a színházi előadásokat. A Tihanyi Szabadtéri Játékok megrendezésének köszönhetően az alábbi programok elérhetőek a héten: 
Augusztus 6. 19.00: A kiskakas gyémánt félkrajcárja
Augusztus 7. 20.00: Hogy szeret a másik (vígjáték)
Augusztus 8. 20.00: Budapest Bár (koncert)
Augusztus 9. 20.00: Hogyan értsük félre a nőket? (Csányi Sándor színházi estje)

 

Heti programok Magyarországon – Sport 

Azok számára, akik aktív kikapcsolódásra vágynak, megfelelő program lehet a Hajdúszoboszlón megrendezésre kerülő Kösely kupa. Idén 39. alkalommal rendezik meg, igazi hagyománya van. Augusztus 7.-én veszi kezdetét egy lovasfelvonulással, egészen pontosan 18.30-kor. A következő napon 9 órától fogathajtó versennyel folytatódik a program, 18 órától pedig lovas parádéval várják a látogatókat. Helyszín: hajdúszoboszlói repülőtér.

hirdetes
Szelíd Balaton túra Balatonalmádiban 
Idegenvezető segítségével bejárhatóak a legszebb helyek és nevezetességek. A legközelebbi túra augusztus 8.-án kerül megrendezésre és kulturális helyszínek tekinthetőek meg a körülbelül 4 kilométeres túra során.
Ezeken kívül még számtalan lehetőség áll rendelkezésre, azonban nagyon fontos, hogy tájékozódjunk a honlapokon és facebook eseményeknél, hogy a jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel valóban megrendezésre kerülnek-e a tervezett programok, és ha igen, akkor milyen változásokkal valósítható meg. Illetve tartsuk be a mi és mások egészségének megőrzése érdekében az előírt szabályokat.

Képek forrása: pixabay.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Csapatépítő tréning

Céges rendezvény, csapatépítő tréning, vacsora? Tökéletes alkalom arra, hogy a kollégák... Tovább

1896-os millenniumi ünnepségek

1896-os millenniumi ünnepségek:  Az 1896-os millenniumi ünnepségek Magyarország... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!