hirdetes

Hétvégi programajánló június első hétvégéjére a fővárosban és környékén

Rékka

Végre itt a nyár, és bár a nyár első hétvégéjén nem kimondottan tombol még a kánikula, sőt, helyenként esőre is lehet számítani, azért a főváros így is tartogat néhány szuper programlehetőséget!

Milyen programok várnak a hétvégén Budapesten?

Skate 43

A Budapest Garndeben várja május 3- június 15. között ez a sportprogram a gyerekeket, a Sport43, azon belül is a Skate 43 élménye. A Skate43 keretében, a gördeszkázás izgalmas világába nyerhetnek bepillantást az általános és középiskolás diákok. Május 3. és június 15. között tanítási időben szervezett iskolai csoportoknak is lehetősége van profiktól tanulni a skateboard, azaz gördeszka alapjait. Gyermeked így irányított, biztonságos körülmények között ismerkedhet meg ezzel a sporttal, a kockázat minimalizálva van. Ráadásul amellett, hogy ez remek szórakozást biztosít számára, nagymértékben hozzájárul az egyensúlyérzék és a mozgáskoordináció fejlődéséhez is.

hirdetes

Vágyott szépség. Preraffaelita remekművek a Tate gyűjteményéből

A londoni Tate Britain múzeum egyedülállóan gazdag preraffaelita gyűjteményének közel száz lenyűgöző alkotása látható május 13. és augusztus 22. között a Magyar Nemzeti Galériában. A Vágyott szépség című tárlathoz kapcsolódóan nyílik meg a mozgalom magyarországi hatását bemutató kísérőkiállítás is, Az utópia szépsége. Preraffaelita hatások a századforduló magyar művészetében címmel.

hirdetes

Rabóczky Judit Rita: Vasének

A Vasének című kiállítás Rabóczky Judit Rita, a magyar kortárs szobrászat kiemelkedő egyéniségének alkotása, az elmúlt másfél évtizedes pályafutásának nagy mérföldköve, mely tárlat a női identitás és feminin őserő felszínre törésének színhelye. A Magyar Nemzeti Galériában, a Műcsarnokban, a MODEM-ben és a Ferenczy Múzeumi Centrumban már bemutatott egy-egy szobrát, szoborcsoportját most először láthatjuk együtt, kiegészülve legújabb még be nem mutatott alkotásaival. A vasból, színes kábelekből megdolgozott ember alakok igazán döbbenetesek, érdemes őket megnézni a Godot Kortárs Művészeti Intézetben május 7. és július 18. között!

A cikk itt még nem ért véget, lapozz a következő oldalra és tudd meg, milyen további programlehetőségek várnak ezen a hétvégén a magyar fővárosban!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Honvédség

Magyar Honvédség: Jogelődje a Magyar Királyi Honvédség volt. 1848. május 16-án jött létre.... Tovább

Elvis Presley

Elvis Presley: Budapest díszpolgára. Ki ne ismerné a királyt? Elvis Aaron Presley amerikai... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!