hirdetes

Hétvégi programlehetőségek az egész országban

Oláh Tamás

A továbbiakban arról olvashatnak, hogy milyen lehetőségeik vannak arra, hogy színesebbé tegyék a hétvégét. Magyarország szerte rengeteg programlehetőséget kínálnak számunkra a hosszúhétvégére. Miénk a feladat, hogy kiválasszuk a legmegfelelőbbet.

Várkert bazár

A Hortobágyi Hídvásár 

A hortobágyi hídi vásár egyike Debrecen valaha országos hírű és a szomszédos népek által is számon tartott vásárainak, amely alapvetően állatvásár volt. Az állatvásár elképzelhetetlen volt kirakodó vásár nélkül. Felsorakoztak portékáikkal a debreceni és környékbeli kézműves mesterek. 

Habár az állatvásár mára már eltűnt a vásár rendkívül népszerű kulturális programmá vált. Rengeteg kézműves portékával találkozhatunk és ismert fellépők szórakoztatják a közönséget. Habár a fellépések idén ELMARADNAK, mégis úgy gondolom érdemes ellátogatni. Főleg, olyan embereknek tudnám ajánlani, akik egy kicsit szeretnének belecsöppenni a hortobágyi ostorcsattogtató, hosszúbajszú, betyáros hangulatba.

Családi programok a Várkert Bazárban 

hirdetes

Ha valaki Budapestet választaná hétvégi programjainak úticéljául, azoknak remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt a Várkert bazár és az ott megrendezésre kerülő programok. A látogatóknak itt lehetősége nyílik felfedezni a főváros ékszerdobozát, ahol a művészet és a természet együtt, egymást kiegészítve okoz felejthetetlen látványt.

1. Hauszmann paripái

 A Nemzeti Hauszmann Program keretében rekonstruált épület, a Lovarda, a Budai Várséták vezetésén látogatható először! Helyszíne, a Csikós udvar a II. világháború okozta sérüléséket követően az 1950-es évek kultúrpolitikájának esett áldozatul, így a Lovarda, Főőrség és Stöckl lépcső épületegyüttesét lebontották. A Hauszmann Alajos tervei alapján eredeti helyszínen újjáépített épületek a környező terület megújításával, zöldítésével és akadálymentesítésével új funkciókkal kínálnak élményeket az érdeklődőket. Sétánkon betekintést nyerhetünk a századforduló világába: körbejárjuk a királyi testőrség kiszolgálását biztosító Főőrség épület impozáns tömbjét.

hirdetes

2. Séta a föld alatt

A Különleges sétán a látogatók a föld alá ereszkednek és bejárják a Várhegy egykor virágzó zsidónegyede alatt húzódó pincerendszer zegzugos folyosóit. Mesélnek nekünk a középkori Budára érkező zsidó közösségről, a helyszínen talált tárgyaikról, a vallási életükről, és megtekintjük Magyarország legrégebbi feltárt rituális fürdőjét is.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ingatlan Balaton

Egy ingatlan a Balaton szomszédságában remek lehetőségeket nyújt azok számára, akik... Tovább

Pannonhalmi Bencés Főapátság

Pannonhalmi Bencés Főapátság és természeti környezete:  Kulturális örökség, mely... Tovább

Tovább a lexikonra
Gasztronómia Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!