hirdetes

Hétvégi programok az egész országban!

Oláh Tamás

Itt van a hétvége és kellene valami igazán élvezetes programot kitalálni.  Ebben fogunk segíteni most, mivel összeszedtük a legkiemelkedőbb hétvégi programokat és kikapcsolódási lehetőségeket.

Hévégi programok

Szekszárdi szüreti napok

A Szekszárdi Szüreti Napok egy összművészeti fesztivál, ahol négy egész napon át, 2021. szeptember 16-19. között, igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, hagyományőrző kézműves vásárral, a tájegységre jellemző ételkínálattal, szüreti felvonulással várják a vendégeket, akik a Borudvarban szekszárdi pincészetek borait kóstolhatják meg. A rendezvény legkiemelkedőbb eseménye a szombat délutáni Szüreti felvonulás. A menetben találkozhatunk a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, valamint néptáncegyüttesek is.

Egy pár kiemelkedő program:

 

Szeptember 18. (péntek):


17:00 - Tompeti és barátai
20:00 - Éliás Gyula Jr. és zenekara
21:30 - DJ Táborfy

Szeptember 19. (szombat):

hirdetes


17:00 - Kalap Jakab produkció - A Kisvakond születésnapja
20:00 - Cimbaland Gipsy Fusion

Szeptember 20. (vasárnap):


16:30 - Cinegemadár gálaműsor
19:00 - Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band

A rendezvényen az ételekről és italokról a Mi töltjük Street Food gondoskodik.

Kerekdomb Fesztivál

A Zempléni-hegység templomai, udvarai, kastélytermei, nemesi kúriái, dűlői és egyszerű parasztházai néhány napra fesztiválhelyszínekké változnak Tállyán. Ami Nyugat-Magyarországnak a Művészetek Völgye, az kíván lenni a kelet-magyarországi régiónak a Kerekdomb Fesztivál.

Egy olyan hiánypótló közösségi kikapcsolódási lehetőség, amely összművészeti, turisztikai és borélményt nyújt, s teszi mindezt magas színvonalon, a falunapokon és szüreti vigasságokon messze túlmutató minőségi programkínálattal, az összművészetiséget és helyi értékek megőrzését szeretné a középpontba helyezni.

hirdetes

A Kerekdomb Fesztivál az egyre színvonalasabb programkínálatával két év alatt a többszörösére növelte a látogatók számát. A fesztiválon 2018-ban a haza könnyűzenei felhozatal legnépszerűbb fellépői közül válogatták össze a Vincellér Ház udvarán kialakított nagyszínpadán, miközben színvonalas jazz és blues programjai mellett az irodalmi, színházi és gyermekprogramok is megrendezésre kerülnek. A programok mellett természetesen a borélmény is nagy hangsúlyt kap, néhány pince már koncertekkel is bővítette a repertoárt.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A magyar vízilabda aranygeneráció

A magyar vízilabda aranygeneráció: a vízilabda esetében az egyik magyar sikersportágról... Tovább

Augusztus

Augusztus: Az utolsó nyári hónap, nevezetesen a 8. a sorban. Az idő folyamán az alábbi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!