hirdetes

Hétvégi programok Budapest környékén – Felfedezzük a változatos kulturális élményeket

ZH

Indulj el az őszi hétvégi kalandok felé, és merülj el a Budapest és környéke kínálta színes programokban!

budapest hétvégi programok

Programok november első hétvégéjére!


Ahogy hivatalosan is áttértünk a téli időszámításra, az évszakváltás elhozta a hosszabb éjszakákat és a rövidebb nappalokat. Az októberi halloweeni borzongások elszálltak, és sokakban kezdi ébredezni a karácsonyi hangulat. Ennek ellenére, ne hagyjuk, hogy a hűvös idő és a sötét esték otthon maradjanak bennünket. Ezen a hétvégén rengeteg szórakoztató és kulturális program várja azokat, akik kikapcsolódásra vágynak. Budapest szívében zenés fesztiválokon lehet részt venni, a 21. Olasz Filmfesztivál pedig a filmrajongókat várja. Színházi fesztiválok, vásárok és különleges rendezvények is színesítik a hétvégét.

November 4., szombat

Műtárgybújócska a Ráth-villával

A Ráth-villa alkalmazottai egy izgalmas kincskereső játékot szerveznek szombaton, november 4-én. A játék helyszíne az Andrássy út környéke és a Városliget. A résztvevőknek tíz műtárgy képét kell megtalálniuk a városban, mindegyik alatt található egy feladvány, amely instrukciókat ad a következő állomás eléréséhez. Ezen az izgalmas sétán keresztül tíz különleges helyszínt és épületet fedezhetünk fel, miközben megfejtjük a rejtélyeket. A kaland végén a Ráth-villa kiállításán megcsodálhatjuk a szecessziós művészet remekeit, amelyek az Iparművészeti Múzeum gyűjteményének értékes darabjai közé tartoznak.

hirdetes


Lélek Napja Fesztivál 2023 Budapest

November 5-én, a Lélek Napján, a belső béke és harmónia felfedezése érdekében egy izgalmas eseményre várunk Budapest szívében. Az esemény ingyenes, és számos program várja a látogatókat, hogy segítsen megtalálni belső vezetőjüket.

•    Meditációs gyakorlatok és vezetett meditációk.
•    Előadások a külső és belső béke megteremtésével kapcsolatban Gunagrihával.
•    Koncert és közös mantrázás, ahol különleges mantrákat is fognak ismételni, hogy segítsenek a spirituális fejlődésben és a harmónia megteremtésében.
•    Spirituális és tudatos életmódot bemutató könyvek vására.

hirdetes
•    Kiállítás és kép vásár, amelyen Sri Chinmoy festményei és reprodukciói lesznek kiállítva.

Halloween Run 2023

November 4-én, 13 órától az idei Halloween Runon vehetünk részt, ahol egy titokzatos 2,5 kilométeres futóverseny vár minket a kőbányai pincerendszerben. Ez a futóverseny különleges, hiszen belefér a rémisztgetés és a varázslat is, sőt akár jelmezben is indulhatsz!


21. Olasz Filmfesztivál – MittelCinemaFest

A Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Cinecittà közösen rendezik meg a MittelCinemaFestet, amely november 4. és 12. között kerül megrendezésre a Puskin és a Tabán mozikban. A fesztivál keretében a magyar közönség 12 kortárs olasz filmet tekinthet meg eredeti nyelven magyar felirattal. A programban szerepel az idei velencei filmfesztivál nyitófilmje, a valós történetet feldolgozó "A parancsnok", valamint több díjnyertes alkotás, például "A furcsaság" Toni Servillóval a főszerepben. A filmfesztiválon látható lesz Paolo Genovese legújabb munkája, a "Hátralévő életem első napja", valamint az "Elrabolták" című film, amely elnyerte a legjobb olasz Arany Glóbusz díját. A programban animáció is szerepel, mint például a "Seholsincs ország". Az olasz filmek szerelmeseinek ez egy kihagyhatatlan esemény.

 


A vasárnapi programokért kattints a következő oldalra!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Farsang

Farsang: Télűző, hagyományőrző ünnep. Régen úgy tartották, hogy a farsang rendbontással,... Tovább

Májusfa

Májusfa: régi népi szokás jelképe, mely a tavaszi ünnepkör jellegzetes jelképe volt. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Történelem Utazás