hirdetes

Hétvégi programok az ország keleti részén

Oláh Tamás

Ha a hétvégét igazán tartalmasan szeretnénk eltölteni előtte célszerű körbe nézni és előre megtervezni. A mai cikkben a kelet-magyarországi programokból kapnak egy kis ízelítőt, melyek a hétvégén kerülnek megrendezésre.

hétvégi programok

Libegők éjszakája Lillafüred

Hogyha valami igazán természetközeli élményre vágyunk, nyugodt szívvel ellátogathatunk Lillafüredre, ahol a Libegők éjszakája országos program keretein belül a erdőkön át libeghetünk és élvezhetjük az elénk táruló tájat.

De egyébként is rengeteg programlehetőség van itt. A programok középpontjában a szórakozás és a szórakoztatás van. Az egyik legemlítésreméltóbb célpont a Lillafüredi Sport és Kalandpark és a Libegő. A tartalmas kikapcsolódást több formáját is megtalálhatjuk itt és rengeteg életre szóló élményt szerezhetünk. Várnak minket szeretettel a ezen a hétvégén is és garantálják azt, hogy az egész család jól fogja magát érezni egy ilyen kaland után.

Nagykörű

A Körűi piacról már olvashattak nálunk, most is megrendezésre kerül a nyugodt és csendes kis faluban, hogy átadja nekünk a nyugalmat és az igazi falusi hangulatot. A piacon a helyi termelők vonultatják fel élelmiszereiket és terményeiket, de manapság kézzel készült portékákkal is találkozhatunk. Aki szereti az ilyenfajta hangulatot és vágyik egy kis nyugalomra, nagyon tudom ajánlani az ellátogatást ide, Nem egy hosszú programra kell számítani, de pontosan elég, hogy kikapcsolja az embert.

hirdetes

Pétanque Bajnokság

Szintén a településen kerül, megrendezésre egy igen érdekes sportág „bajnoksága”, ami nem más, mint a Pétanque. Aki nem ismerné a játékot azt tájékoztatnám, hogy ez a játék pontosan beleillik az ottani környezetbe és pont olyan nyugalmas, mint ez a kis falu.

Sóstói Skanzen

A Sóstói Múzeumfalu egy 1979-ben megnyitott szabadtéri néprajzi múzeum Nyíregyházán, Sóstó városrészben. A múzeum Szabolcs-Szatmár-Bereg-megye népi építészetét mutatja be, hasonlóan Magyarország más néprajzi múzeumaihoz. A múzeum 1990-ben feltűnt a Kerekek és lépések c. filmsorozatban, amelyben az akkori igazgató pár szót említ a múzeumról.

hirdetes

A múzeum rengeteg programot kínál számunkra a hétvégére melynek középpontjában a gyerekek állnak. Ha a gyermekeink számára szeretnénk egy izgalmas mégis kulturálisan sokszínű programot szervezni, itt biztosan megtaláljuk, amit keresünk. A környezet és a skanzen együtt utánozhatatlan népi világot nyit meg előttünk és a szervezők igyekeznek ezt kihasználva fenntartani a gyerekek érdeklődését és kiemelkedő programokat kínálni számukra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Csapatépítő tréning

Céges rendezvény, csapatépítő tréning, vacsora? Tökéletes alkalom arra, hogy a kollégák... Tovább

Pécsi ókeresztény sírkamrák

Pécsi ókeresztény sírkamrák: az UNESCO kulturális világörökségi listáján 2000 óta... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Magyar
X
Kövess minket facebookon!