hirdetes

Mit főzz a hétvégén? Szuper, egyszerű receptek a hétvégére

TK
Medvehagyma-krémleves

A krémleveshez érdemes gombachipset is készíteni, melyhez először szeleteljük a portobello gombát minél vékonyabbra. Helyezzük sütőpapírra őket egyesével, majd magasabb hőfokon (200 körüli fok) nagyjából negyedóráig süssük – ekkor gombánk már roppanós lesz. Érdemes odafigyelnünk sütése közben, ugyanis könnyen túlsülhet.


Ne használjunk hozzá fűszereket, ugyanis a gombának magának karakteres íze lesz. 


Tálaláskor tegyük a levesbe a csírákat, majd a chipset is, és azonnal fogyasszuk.


Gyors, egyszerű „zöld istennő tészta”


Hozzávalók (4 adag)


-    400 gramm spagetti tészta
-    1 darab avokádó
-    5 db újhagyma
-    200 gramm zöldborsó
-    100 gramm rukkola
-    400 gramm zöldspárga
-    2 evőkanál olívaolaj
-    fél csokor petrezselyem
-    fél csokor koriander
-    1 darab lime-ból nyert limelé
-    2 db szardella
-    0,3 csokor tárkony

hirdetes
-    200 ml görög joghurt
-    só, bors ízlés szerint


Tésztánk elkészítéséhez válasszunk ki egy nagyobb fazekat, majd forraljunk benne vizet – ebbe helyezzük bele a spárgákat, melyeknek már lepattintottuk végeit, majd feldaraboltunk. Nagyjából 3 percig főzzük őket, majd öblítsük át azokat hideg vízzel.


Forraljunk újra vizet, majd főzzük ki benne a tésztát.


Készítsük el a szószt – vágjuk félbe, majd kaparjuk ki az avokádót, tegyük azt egy aprítóba. Adjuk hozzá a fűszereket, a lime levét, majd turmixoljuk őket össze.


Adjuk hozzá a joghurtot is, majd tegyük félre szószunkat.


Az olajon futtassuk meg a villával apróra vágott szardellát, a karikázott újhagymát, valamint a kifejtett borsót, rukkolát, s főzzük őket egy rövidebb ideig takaréklángon. Két perc múlva adjuk hozzá a spárgát is, majd keverjük őket össze jól.


Adjuk hozzá a tésztát, dolgozzuk őket össze, majd öntsük nyakon szószunkkal – keverjünk rajta még egyet, hagyjuk, hogy ételünk átmelegedjen, majd azonnal tálaljuk tésztánkat.

hirdetes


Könnyű vaníliás-karamellás pohárkrém


Hozzávalók (4 adag)


-    15 db zabkeksz
-    1 tasak vaníliás pudingpor
-    2 evőkanál vaj
-    6 evőkanál karamell öntet
-    300 ml tej
-    1 közepes darab banán
-    200 ml habtejszín (ez nagyjából egy doboz)


Ezt az édességet negyedóra alatt elkészíthetjük – és az eredmény isteni lesz!


Először kezdjük a keksz apróra törésével, majd keverjük össze a kekszdarabokat a vajjal. Készítsük el a vanília pudingot az előírás szerint.


A habtejszínt verjük keményre, majd egy pohárba kezdjük el rétegezni édességünket – tegyük alulra a kekszet, arra egy banánkarikát, arra pedig egy adag vaníliaszószt. Erre kerüljön egy réteg karamellaszirup, megint egy adag vaníliakrém, végezetül pedig a habtejszín.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gyurkó-lápai-barlang

Gyurkó-lápai-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. Az... Tovább

Hurka-kolbász

Hurka-kolbász: A disznótoros ételeink alapját jelenti a hurka és a kolbász is. Több féle... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!