hirdetes

Hévíz legkedveltebb látnivalói: A Hévízi-tó Magyarország legnagyobb termálfürdője

Szandi

Hévíz legkedveltebb látnivalói közé tartozik a világ egyik legnagyobb természetes melegvízű tava, a Hévízi tó, mely Magyarország legnagyobb termálfürdője. Na, de milyen kincseket rejt még magában a környék? 

Hévízi-tó

Hévíz legkedveltebb látnivalói: A tófürdő természeti kincse


A Hévízi-tó Magyarország nyugati részén, a Balaton északi partjától délre található, Hévíz városának közvetlen közepében fekszik. Mondhatni karnyújtásnyira a magyar tengertől, hiszen onnan indulva, egy 20 perces autó utat vesz igénybe. A tó vize rendkívül gazdag ásványi anyagokban és melegvízforrásokban, ami miatt évszázadok óta vonzza a gyógyulni vágyókat. A víz állandó hőmérsékletű, még télen is kellemes marad, ami azt jelenti, hogy bármikor élvezhetjük gyógyító hatásait. 

Hévíz legkedveltebb látnivalói: a tó története és kulturális öröksége


 A Hévízi- tó története évszázadokra nyúlik vissza, hiszen már a rómaiak is ismerték és használták jótékony hatásait. Azonban Magyarország legnagyobb termál fürdője elsősorban gróf I. Festetics Györgynek köszönheti népszerűségét, ő telepített fürdőtelepet a tó mellé, így ment híre az egész országban.  A tó környékén idők során fürdőházak és gyógyfürdők épültek, hogy a betegek hozzáférhessenek a tó gyógyító erejéhez. A gyógytó kulturális öröksége figyelemreméltó. A környéken található múzeumok, kiállítások, mely a főépület folyosóján is megtalálható, bemutatják nekünk a tó történetét, régen használt tárgyakat, eszközöket nézhetünk meg, melyet a tó mélyén találtak. 

hirdetes


Hévíz legkedveltebb látnivalói: egészségünk az első


A hévízi-tó vizének gyógyító hatásai a természet által kínált ásványkincsekből ered. Az ásványi anyagok, mint például a magnézium, kalcium, vas, flour, valamint a radon ,mely enyhe radioaktivitással bír, együttesen járulnak hozzá a gyógyulásunkhoz, feltöltődésünkhöz. Ezek az anyagok ugyanis kedvezően befolyásolják a bőr, az izületi és a reumatikus betegségekkel küzdő emberek állapotát. Nem is gondolnánk, de a tavat körülvevő környék levegője is kedvező, friss oxigénben gazdag, mely segíti a légzőszervi problémával küzdőket is.  Nem is sejtenéd, de jótékony hatásait napestig tudnánk sorolni, kétségkívül különleges és egyedülálló gyógytó.  

Hévíz legkedveltebb látnivalói: kikapcsolódás és szabadidős tevékenységek


A Hévízi-tó és környéke számos lehetőséget kínál nekünk az aktív kikapcsolódásra és szabadidős tevékenységekre egyaránt. Vizében fürödhetünk és úszhatunk, míg a környékben lévő parkok és erdők tökéletesek arra, hogy sétáljunk egy nagyot és kikapcsolódjunk a természet zöld övezetében. emellett, az itt található gyógyfürdők és wellness-szállodák számos programot kínálnak, mint például jóga vagy masszázs. Ne hagyjuk ki azt sem, hogy a környék gasztronómiai kínálata is lenyűgöző. A helyi éttermek friss alapanyagokból készítik ételeiket, melyek ízletes és tápláló fogások. Egy tipp, ha erre jártok semmiféleképpen ne hagyjátok ki az Egregyi szőlőhegyet, melynek tetejéről gyönyörű panoráma tárul elénk. A fürdőváros központjától nem messze, egy kellemes sétával megközelíthetők a borospincék. A hegyen megkóstolhatjuk a helyi borászok különlegességeit, akik mindig nagy szeretettel várják az idelátogatókat. 

hirdetes

A hévízi-tó és környéke nemcsak egy gyógyító központ, hanem egy teljes élmény, amely lehetőséget kínál a gyógyulásra, kikapcsolódásra és szórakozásra egyaránt. Egy biztos, a látogatók egy emlékezetes feltöltődést biztosító nyaralást tölthetnek itt, az év bármelyik részében! 
 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szalajka-völgy

Szalajka-völgy: A Szalajka-völgy Szilvásváradon található. A Bükk-vidék egyik legszebb, a... Tovább

Kossuth Lajos

Kossuth Lajos: Udvardi és kossuthfalvi Kossuth Lajos (Monok, 1802. szeptember 19. – Torino,... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás
X
Kövess minket facebookon!