hirdetes

A gyógyító Hévízi-tó csodája- avagy mitől olyan különleges a Hévízi-tó?

ZH

Ha azt mondom csodálatos Hévíz, te azt kérdezed, mitől olyan különleges? Legyintsek, és mondjam, hogy semmi különös, csak egy csodaszép strand, természetes vízzel, aminek bizonyítottan gyógyító hatása van, vagy fejtsem is ki a további érveimet?

A Hévízi-tó gyógyhatása

A csodálatos Hévízi-tó

Azt, hogy mennyire is varázslatos a Hévízi-tó mi sem mutatja jobban, hogy a Hévízi-gyógytó Természetvédelmi Terület, aminek legismertebb látványossága a Hévízi-tó vagy Hévízi-gyógytó. Mit kell tudni a Hévízi-tóról, mitől olyan különleges? A Hévízi-tó a 4,44 ha kiterjedésével, valamint az őt körülvevő 50 ha területű véderdővel Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tava, ez már valami ugye? Ha nem voltál még itt, akkor mondanám, hogy ideje, hogy ellátogass, de a koronavírus járvány miatt, inkább csak annyit mondok, hogy írd fel arra a bizonyos bakancslistára (bár maga a gyógyfürdő még nyitva van, és várja a vendégeket, csökkentett szolgáltatás kínálattal ugyan, valamint szigorú óvintézkedések mellett)! Hogy miért? Mert itt csodálatos természeti környezet, semmihez sem fogható, nyugodt aura, gyógyító hatású, pihentető víz, madárcsicsergés, és egy teljes kikapcsolódás vár. 

hirdetes

A különleges Hévízi-tó

A Hévízi-tóról tényleg ódákat lehetne zengeni, csodaszép épületben található a fürdő részleg, megannyi gyógyászati, és wellness szolgáltatás van, a természeti környezet is egyedülálló, és különleges, valamint a víz is gyógyhatással bír, sőt egyedülálló módon nemcsak a víz van gyógyító hatással, hanem a tó medrét borító tőzegrétegnek is. Ami szintén különlegessé varázsolja a Hévízi-tavat, hogy nem egyévszakos fürdőhely, nem csak nyaranta várja a megmártózni vágyó vendégeket, hanem minden évszakban, ugyanis vize a legnagyobb fagyokban sem csökken 24 fok alá, a tó felé épített fürdőház pedig esőben is menedéket nyújt. Na de milyen gyógyító hatás pontosan, milyen esetekben fejti ki csodálatos hatását a víz? Mutatjuk, csak lapozz hozzá egyet!

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Sárga magyar tyúk

Sárga magyar tyúk: A legelterjettebb fajta az országban. Úgy hozták létre, hogy a tenyésztők... Tovább

Adventi szokások

Adventi szokások: Az adventi koszorú András napjához legközelebb eső vasárnap és december... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!