hirdetes

Ezeket a szakmákat válaszd, ha sokat akarsz keresni itthon

LK

Biztosan Te is sokat szeretnél keresni, és minden lehetőséged meg is lehet ehhez! Ha még nem találtad meg azt a szakmát, amiben jól érzed magad, ráadásul a segítségével sokat is kereshetsz, akkor itt az idő, hogy megismerd a magyar hiányszakmákat! 

Nézd meg, hogy melyek a hiányszakmák Magyarországon!

Biztos vagyok benne, hogy minden ember egy olyan munkahelyen akar dolgozni, ahol sokat kereshet. Ez azonban a legtöbb ember számára csupán álom marad. De miért van ez így? Miért történhet meg az, hogy rengeteget tanulunk, végül egy olyan területen kezdünk el dolgozni, aminek semmi köze sincs szakmánkhoz? A legtöbb ember hiába diplomázik le, nem tud elhelyezkedni a szakmájában, egy darabig még próbálkozik, keresgél, de egy idő után kénytelen feladni, hiszen nem túl célszerű is kifizetődő hónapokig munka nélkül élni.

Bármilyen idős is vagy, sohasem késő változtatni az életeden, hiszen az új ismeretek megszerzését a későbbiekben senki sem veheti el tőled, és ezek csak a javadat szolgálják. Ha úgy érzed, hogy nem vagy elégedett a jelenlegi fizetéseddel, vagy éppen fiatal vagy, pályaválasztás előtt állsz, akkor itt az idő, hogy egy kicsit megismerkedj a hiányszakmákkal!

hirdetes

Magyarországon elég sok hiányszakmával találkozhatunk, amit a legtöbben nem vesznek figyelembe, amikor a jövőjükről gondolkoznak. Pedig elég nyilvánvaló, hogy ha egy olyan szakmát tanulsz ki, melynek művelőiből kevés van az országban, akkor valószínűleg sokkal könnyebben fogsz majd elhelyezkedni, és többet is kereshetsz, mint egy állagember. A következő oldalon megismerkedhetsz a magyar hiányszakmákkal! 

Nézd meg, hogy melyek a hiányszakmák Magyarországon!

Sokan nem tudják, de a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal tavaly év decembere óta tájékoztatót közöl a hiányszakmákról a következő évre. Az információk szerint hiány van az országban például pékekből, hegesztőkből, kőművesekből, asztalosokból, de autószerelőkből is. Ez a dokumentum megmutatja, hogy melyik megyében melyik az a szakma, amire a leginkább szükség lenne.

hirdetes

Jó tudni mindenkinek, hogy két OKJ-s képzés ingyenes minden magyar állampolgár számára, aminek a segítségével akár az egész életedet megváltoztathatod, hiszen úgy válthatsz szakmát, hogy közben ez egy filléredbe sem kerül.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal dokumentumát ide kattintva érheted el! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Debreceni páros kolbász

Debreceni páros kolbász: Hungarikum. A debreceni páros kolbász alapból marha és... Tovább

Miskolci Nemzeti Színház

Miskolci Nemzeti Színház: Az egyik legnépszerűbb vidéki színháznak számít. Miskolc... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek