hirdetes

Az emberi idiotizmusnak a koronavírus sem szab határt – 19 példa

B. Á.

Tény, az emberek olykor elképesztően buták tudnak lenni, ez szerintem senkinek sem jelent újdonságot. Viszont vannak olyan helyzetek, amikor elvárnánk egy kis odafigyelést és komolyságot, ilyen például a jelenleg is tartó koronavírus-járvány. A tapasztalat sajnos azt mutatja, hogy ilyenkor is vannak olyan emberek, akik megszegik a józan ész szabályait, mutatok 19 példát! 

Az emberi idiotizmusnak a koronavírus sem szab határt – 19 példa

2019. december 31-én ismeretlen etiológiájú tüdőgyulladás-járvány kitöréséről számoltak be a kínai egészségügyi hatóságok a Egészségügyi Világszervezetnek (WHO). Elsősorban a „Huanan tenger gyümölcsei nagykereskedelmi piac” árusaival kapcsolták össze a megbetegedéseket, ahol élő állatokat is értékesítenek.

Azóta számtalan intézkedés érintette a világ szinte összes országát, az emberi butaság viszont felütötte a fejét mindenhol, ebből láthatsz 19 példát az alábbi galériában! 

2020. január 5-én az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pekingi regionális irodája értesítést kapott Vuhanból ismeretlen okú tüdőgyulladásos betegek csoportjáról, akiknél a klinikai tünetek elsősorban a láz, néhány betegnél a légzés nehézségekbe ütközik és mellkasi röntgenfelvételek mutatják mindkét tüdő invazív lézióját.

hirdetes

A kínai hatóságok jelentették, hogy a betegek százhuszonkét szoros kapcsolatát azonosították, akiket orvosi megfigyelés alá helyeztek. A WHO célja az volt, hogy a kínai Vuhan város, ahol az első megbetegedés történt, a stigmát elkerülje, ezért 2020. február 11-én az NCP-nek (Novel Coronavirus Pneumonia) nevezett betegség új nevet kapott COVID-19 (Corona Virus Disease), és az ideiglenes 2019-nCoV koronavírus nevet SARS-CoV-2 (Severe Acute Respiratory Syndrome coronavirus 2) névre változtatta.

A WHO március 17-én kiadott jelentése szerint, a bizonyított betegek esetei alapján, a betegség mintegy 3–4 százaléka végződik halállal, ami jóval magasabb, mint a szezonális influenza 1 százalék alatti halálozási rátája. Az időskorúak és a más betegségben is szenvedők a legveszélyeztetettebbek. Hatékony vakcina egyelőre még nem létezik, de nagy erővel folyik világszerte a koronavírus ellenszerének és az oltóanyagának fejlesztése.

hirdetes

Bár ha sikerül is azt néhány hónap alatt előállítani, a biztonságossági és hatékonysági vizsgálatok legalább egy évet vesznek majd igénybe. Az új SARS-CoV-2 koronavírus-fertőzés ellen védekezni a hagyományos védekezési módszerekkel, alapvető higiéniai szabályok betartásával, önkéntes elkülönüléssel és gyakori kézmosással, alkohol- és hidrogén peroxid tartalmú fertőtlenítőszerek használatával lehet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Egri piros alma

Egri piros alma: Eger környékén, Noszvaj községben fedezte fel Kovács Sándor és magyar I.... Tovább

Hortobágyi pásztormúzeum

Hortobágyi pásztormúzeum: 1785-ben szekérállást építettek a Csárda mekké, ebből... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!