hirdetes

Világhírű sztárok, akikről csak kevesen tudják, hogy magyar felmenőkkel rendelkeznek

cs, Szeder

Akármilyen kényelmes és gyönyörű is a Kárpát-medence, sok magyar határainkon túl próbál szerencsét. Egyesek saját maguk döntenek úgy, hogy új területeket hódítanak meg, mások már külföldön jönnek a világra, de szívük mélyén (és örökségüknek köszönhetően) mindig is magyarok maradnak.

Világhírű sztárok magyarok rokonsággal

Számos élő és már eltávozott híresség mondhatja vagy mondhatta el magáról, hogy magyar – néhányukról az ember nem is hinné el, hogy gyökereik egészen szerény kis országunkig nyúlnak vissza. A teljesség igénye nélkül nézzük meg, hogy kik is ők!

1. Peter Falk 


Peter Falk nevét sajnos kevesen ismerik, de arcképéről mindenkinek egy pillanat alatt beugrik a híres Columbo, aki nem ismerte a „megfejthetetlen rejtély” kifejezést. A filmvilág egyik leghíresebb detektívének megtestesítője New York Cityben született, de sokak szerint anyai ágon valamilyen szinten magyar származású is volt. Szülővárosában egy őt ábrázoló szobor tiszteleg emléke és hagyatéka előtt.

2. Goldie Hawn és Kate Hudson


Goldie Hawn listánk sok másik szereplőjéhez hasonlóan a második világháború során Magyarországból elmenekült zsidó szülők gyermekeként jött a világra messze túl a határokon. 1945-ben született Washington D.C.-ben, de nővérével 2012-ben Magyarországra is ellátogattak, hogy többet tudhassanak meg gyökereikről. Hawn lánya, Kate Hudson ereiben is magyar vér csörgedezik.

3. Harry Houdini


Houdini, a legendás szabadulóművész bizony magyar volt. Budapesten született Weisz Erikként, négyéves korában azonban családjával Amerikába költözött. A Harry Houdini nevet akkor vette fel, amikor megkezdte szabaduló pályafutását.

4. Drew Barrymore


A színésznő szerint valahányszor egy magyarral találkozik, azt állítja nekik, hogy ő maga is magyar. Ez nem meglepő, ugyanis édesanyja, Makó Ildikó magyar szülők gyermekeként jött a világra egy német menekülttáborban, a második világháború alatt.

hirdetes

5. Calvin Klein


A Klein nevet kevesen hoznák párhuzamba a magyar nyelvvel, de Calvin édesapja, Leo valójában Magyarországon született. Fia, az ifjabb Klein New York Cityben, Bronxban nevelkedett, és édesanyja biztatására kezdett bele sikeres vállalkozásába.

6. Gene Simmons


A rock egyik ikonja, Gene Simmons szintén érdekes múltat tudhat maga mögött. Chaim Witz néven született Izraelben, ám nevét később Eugene Kleinre változtatta, felvéve ezzel magyar édesanyja leánykori nevét. Simmons egyszer még magyarul is énekelt édesanyjával egy TV-műsorban.

 

7. Alanis Morissette


hirdetes
A kanadai születésű Morissette nagyon büszke magyar örökségére. Magyar édesanyjának családja az 1956-os forradalom idején hagyta el az országot, de Alanis annyira büszke magyar származására, hogy saját kiadóját „Szeretlek” névre keresztelte.

8. Louis C.K.


Az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb humoristája, Louis C.K. kreatívan oldotta meg nevének amerikanizálását. Vezetéknevét, a „Székelyt” találóan C.K.-re változtatta, ami kiejtésében nagyon hasonlít az eredetire. Louis Mexikóban született, és Amerikába költözése előtt spanyolul beszélt – magyar gyökereit édesapjának (aki magyar és mexikói származású volt), és atyai nagyapjának Dr. Székely Gézának köszönheti.

9. Pulitzer József


Habár a név alapján mi nem lepődünk meg származásán, Pulitzer Józsefet a világ csak Joseph Pulitzerként ismeri. József Makón született, Amerikába pedig 17 éves korában költözött ki, ahol sikeres újságírói karriert épített fel magának. A híres Pulitzer-díjat halála után alapították meg az általa erre a célra hátrahagyott forrásokból.
 

10. Flea


Michael Balzary, akit sokan csak a Red Hot Chili Peppers Flea-jeként ismernek nem Magyarországon született, de büszkén állítja magáról, hogy magyar származású. A gitáros magyar nagyapja Ausztráliába költözött, és itt született meg unokája is.

11. Tony Curtis


A 60-as és 70-es évek egyik leghíresebb színésze születésekor a Bernard Schwartz nevet kapta. A színész magyar és csehszlovák bevándorlók gyermekeként jött a világra Manhattanben, és ötéves koráig nem is beszélt angolul.


12. Adrien Brody


A Zongoristában hozott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazott Adrien Brody budapesti édesanyjának és magyar arisztokrata nagyapjának köszönheti örökségét. Külön érdekesség, hogy a Houdini című minisorozatban ő alakította Harry Houdinit (egy szintén magyar hírességet), amiért Emmy-nevezéssel jutalmazták.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tapolcai-tavasbarlang

Tapolcai-tavasbarlang: A Dunántúl legnépszerűbb és híresebb barlangjának számít azz... Tovább

Szepesi György

Szepesi György: magyar rádiós sportkommentátor, „az Aranycsapat tizenkettedik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld Magyarság