hirdetes

HIVATALOS: Budapest teltházas EB-meccset szervezne!

Bettina

Az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra, hogy nyolc város – köztük Budapest – biztosan nézők előtt rendez mérkőzéseket a nyári Európa-bajnokságon. Az UEFA közlése szerint Magyarország egyedüliként vállalta, hogy a járványügyi intézkedések betartása mellett telt házas meccsekre kerülhet sor a Puskás Arénában. München, Dublin, Bilbao és Róma haladékot kapott, hogy döntést hozzzon. A haladék április 19-ig tart, és  ezt követően kerül sor a végleges terv prezentálására.

megrendezik az EB meccseket!

8 rendező város megerősítette már meg, hogy a járványhelyzetre való tekintettel fokozott elővigyázatossággal és a szabályok betartásával megrendezné a teltházas meccseket. Azt is nyílvánosságra hozták, hogy a helyi átoltottság előrelátható júniusi-júliusi alakulása alapján stadionok várhatóan mekkora kapacitással fogadhat szurkolókat:

  • Budapest egyedüliként 100 százalékos kapacitással,
  • Szentpétervár és Baku 50 százalék,
  • Amszterdam, Bukarest, Koppenhága és Glasgow 25-33 százalék,
  • London 25 százalék a három csoportmeccsre, az elődöntőre és a döntőre várhatóan magasabb.

Iratkozz fel YouTube csatornánkra itt: 

 
hirdetes

Várunk még néhány információra München, Róma, Dublin és Bilbao-tól. Ők április 19-ig kaptak haladékot az UEFA-tól, hogy bejelentsék a végső döntésüket a szurkolók beengedését illetően. Az UEFA arról pedig már döntést hozott, hogy minden stadionban a egy-egy 30 perces periódust kell tartaniuk a beengedést illetően, illetve a maszk használata is kötelező lesz a létesítményekben.

Azonban szabályozva lesz az is, hogy csak haza meccseken vehetünk részt, vagy lesz-e lehetőségünk külföldre utazni: a külföldi mérkőzésekre elutazó szurkolóknak be kell tartaniuk az adott országok határátlépésre vonatkozó korlátozásait és szabályait (ideértve a karanténszabályokat is). A rendező országok jellemzően nem adnak felmentést ezen szabályozások alól! Azonban Baku, Budapest és Szentpétervár már bejelentette, hogy a hatóságok különleges eljárásokat léptethetnek életbe annak érdekében, hogy megkönnyítsék az országba történő beutazást.

hirdetes

Hogyan ellenőrzik, hogy nem fertőzőek-e a szurkolók?

A Budapestre beutazó  külföldi állampolgároknak kötelező lesz, hogy  az országba történő belépést megelőző öt napban két negatív Covid-teszttel igazolják, hogy nem betegeket. Lehetőség van még arra is, hogy 6 hónapnál nem régebbi megbetegedést igazoló dokumentummal lépjenek be az országba.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Kürtőskalács

Kürtőskalács:Hungarikum, bár az utóbbi években külföldről is érkezett igény a... Tovább

Kodály-módszer

Kodály-módszer: A Kodály-módszer egy zenepedagógiai koncepció, ami Kodály Zoltán... Tovább

Tovább a lexikonra