hirdetes

Hódít a fehér akác!

LK

A fehér akác egyre elterjedtebb hazánkban, nem véletlenül, hiszen rendkívül tartós, kemény faanyag. Bemutatjuk, hogy mire használható fel ez a csodás anyag! 

Bemutatjuk, hogy mi mindenre használhatod fel az akácfát!

Egy csodálatos faanyag: a fehér akác 

A fehér akác, eredetileg Észak-Amerikában volt őshonos, mára már azonban igazi magyar fafajtaként tekintünk rá. Az évek során egyre sűrűbben találkozhatunk a fehér akáccal, hiszen folyamatosan terjed hazánkban a híre, ráadásul felhasználásnak száma szinte végtelen. Kemény, szívós, rendkívül tartós fafajta.

Talaj tekintetében az egyik legigénytelenebb fafaja, azt azonban tudni kell, hogy jó minőségű talajon sokkal szebben és egyenesen növekszik. Rendkívül gyorsan nő fiatal korában, kiváló a fűtőértéke, ráadásul nyers állapotban is jól ég.  

hirdetes

Mons-i Kongresszusi Központ épülete 

hirdetes

A magyar felhozatalt tekintve szinte csak a Robinia Group Kft munkatársai foglalkoznak az akác megmunkálásával, és ők azok, akik kifejezetten erre specializálódtak. A termékeik egyszerűen gyönyörűek, és nem véletlen, hogy olyan neves építményeket készítettek már, mint a Mons-i Kongresszusi Központ épülete. Az épület tervezésekor a legfontosabb szempontok a természetes hatás megteremtése, valamint a fenntarthatóság voltak. A burkolat teljes egészében fehér akácból készült.

 

Az akácfa megmunkálása 

Az akácról azonban tudni kell hogy nem egyszerű a megmunkálása, ráadásul szerszámigényes is. Amennyiben te is szeretnél gyönyörű akácfa termékeket a kertedbe, tudj meg több részletet róluk itt: akácfa homlokzatburkolat 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rigó Jancsi

Rigó Jancsi: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A rigójancsi egy hagyományos... Tovább

Születésnapi buli Budapesten

Egy jeles napot meg kell ünnepelni. A születésnapok fontos események az emberek életében,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld