hirdetes

10 felejthetetlen idézet Hofi Gézától, amit neked is el kell olvasnod!

VN

Hofi Géza, a nagy nevettető, akit mindenki szeretett, mert ami a szívén volt az a száján is. Most tőle hozunk 10 igazán felejthetetlen, mulatságos, de egyben elgondolkodtató idézetet, amit nektek is el kell olvasnotok! Mutatjuk is a Hofi Géza idézetet, de előtte tisztázzuk, ki is az a Hofi Géza?

10 szórakoztató Hofi Géza idézet

Ki is Hofi Géza? Néhány szót Hofi-ról!

Hofi Géza nem más, mint „Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar humorista, előadóművész, színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a magyar kabaré történetének egyik leghíresebb és legtöbbet emlegetett alakja. A magyar kabaréműfaj külön úton járó, kiemelkedő népszerűségű mestere, aki önálló produkcióival egyéni stílust teremtett.” Szerintem ez a néhány mondat mindent el is mond arról, hogy miért is kell elgondolkoznunk legendás mondatain. Nézzük is őket!

Hofi Géza idézetek

#1: A barát olyan, mint az esőkabát az előszobában. Amikor nincs szükség rá, "csendesen" meglapul a polcon, de amikor esik, a sötétben is megtalálom, hiszen ott van!

#2: Magyarországon az egy főre jutó bunkók száma: kettő.

hirdetes

#3: Soha nem elég annyit nyújtani, amennyit a közönség elvár. Sikert annyival is el lehet érni, csak éppen nem biztos, hogy legközelebb is kíváncsiak lesznek az emberek. Ezért kell a többi.

#4: Pár hete itt tartották a KGST-tanácskozást, és kimondtak, amit bemondták… bemondták, amit kimondtak: hogy a KGST elöregedett. Aszongya anyósom: „Egy szart. Halva született.” Gondold el, gazdasági tömörülés, és mi az, ami jellemző? Hogy senki nem tud fizetni a másiknak.  

#5: Van egy öreg orvos haverom, azt mondja: „Tudod, Géza, az a fontos, hogy egészség legyen… meg beteg.”

#6: Az életszínvonal olyan, mint a léghajó. Ha azt akarod, hogy emelkedjen, ki kell belőle dobálni mindent, és amikor a legmagasabban vagy, akkor jössz rá hogy nem maradt semmid. Többit számold ki!

hirdetes

#7: A fociban a lényeg, hogy amikor megkapod a labdát, baromi gyorsan olyannak kell passzolni, akinek a meze ugyanolyan színű, mint a tied! Ja, és futni kell. A vízilabdában ezt már megoldották, aki nem úszik, megfullad.

#8: A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.

#9: Te képzeld, a feleségem krumplipürét akart csinálni a rántott húshoz, de amikor kiment a kamrába krumpliért, összeesett, és meghalt. – S'te, mit csináltál? – Há' rizst.

#10: A temetőre az van kiírva: FELTÁMADUNK! Akkó má' jobb a kocsma, me' oda meg az, hogy SOSE HALUNK MEG.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Panorámás ingatlan

Egy panorámás ingatlan valóban örök befektetés. A kilátás, amelyben a lakás... Tovább

Zágráb

Zágráb: Zágráb Horvátország fővárosa és a Zágrábi főegyházmegye székhelye az ország... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyarország Magyarság Retró
X
Kövess minket facebookon!