hirdetes

Hogyan biztosítható, hogy idén Szenteste minden jól sikerüljön?

Fizetett megjelenés

Ismerje fel, miről szól a karácsony! Szeretettel várjuk a karácsonyt és karácsony napját egész évben. Sajnos gyakran megtörténik, hogy néhány hiba miatt a béke és a jó közérzet ünnepei nyüzsgéssel és stresszel teli napokká válnak. Hogyan lehet megbizonyosodni arról, hogy idén minden tökéletesen megy?

Karácsony este

Mindenki másképp érzékeli a karácsonyt. Van, akinek elengedhetetlen az ajándék a fa alá, van, aki a nyugodt pihenőnapokat várja, mások a családdal, barátokkal való találkozást élvezik a legjobban, és persze nem szabad megfeledkeznünk ezen ünnepek vallási dimenziójáról sem.

Vegye észre, mi a fontos önmaga számára, és ennek megfelelően intézkedjen. A prioritásokat tehát aszerint kell meghatároznia, ahogyan tölteni szeretné a karácsonyi ünnepeket.

Hiányoznak a díszek?

Még az advent kezdete előtt meg lehet nézni a padláson vagy a pincében tárolt karácsonyi díszeket. Néha elfelejtjük, hogy tavaly karácsonykor elromlottak. Az is megeshet, hogy a nedvesség és az elektronikai alkatrészek oxidációja miatt leállnak a lámpák, pedig tavaly karácsonykor minden rendben volt. Nos, ha kaotikusan tárolta a karácsonyi díszeit, vagy például új házba költözött, akkor előfordulhat, hogy egyáltalán nem találja a díszeket.

Csomagolja be az ajándékokat, amint megvásárolta!

hirdetes

Fokozatosan vásárol karácsonyi ajándékokat is, amiket a szekrénybe tesz, és az utolsó pillanatban csomagolja be őket, közvetlenül azelőtt, hogy átadná a megajándékozottaknak? Ha Ön is a nagylelkű ajándékozók közé tartozik, akkor valószínűleg több tíz perc vagy akár több óra ajándékcsomagolás vár Önre. De erre általában az utolsó pillanatban nincs ideje és idege. Így az ajándékok becsomagolása, amit élvezni kell, és szeretettel kell becsomagolni, népszerűtlen feladattá válik.

hirdetes

Ezért csomagolja be az ajándékokat, amint megvásárolja őket. Alternatív megoldásként csomagolja be a jelenleg vásárolt ajándékokat, például hetente egyszer, hétvégén. Ennek köszönhetően több rövidebb részre osztja majd a munkát, az ajándékokat is igazán tökéletesen becsomagolják, és remek érzéssel tölti el a a keze munkája.

Tervezze meg, mikor kivel találkozik!

Karácsonykor találkoznak a családok – olyan rokonokat is látunk, akiket évente csak egyszer látunk. Célszerű időben felhívni a hozzátartozókat és megtervezni a találkozót. Így biztos lehetsz benne, hogy fel fogsz készülni magadra – szánod rá a szükséges időt, elkészíted a frissítőket és így tovább. Még ha a családi találkozót minden évben ugyanarra az időpontra tervezik, akkor is udvarias, ha előre bejelenti és mindent visszaigazol.

Gondoljon a legrosszabbra is!

Ha adventi gyertyát vagy csillagszórót gyújtunk, érdemes átgondolni az ezzel járó kockázatokat. Ezért legalább legyen otthon egy kis tűzoltó készülék, amellyel megelőzhető a katasztrófa. Csekély az esélye annak, hogy az Ön otthonában is történjen hasonló, de nem zárható ki, és statisztikailag minden karácsonykor több családot is meg kell látogatnia a tűzoltóságnak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Kajak-kenu

Kajak-kenu: az egyik legtradícionálisabb magyar sport. 1936 óta olimpiai szám. Azért számít... Tovább

Szerbia

Szerbia: Szerbia, hivatalos nevén Szerbia Köztársaság délkelet-európai állam. Manapság... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!