notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hókifli készítése

Készítsd el te is a nagyi kedvencét – Hókifli recepttel!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Drága jó nagyikám nagyon szerette ezt a finomságot, ráadásul bizton állítom, hogy ő készítette a legtökéletesebb hókiflit az egész világon. Készítsétek el ti is ezt a különleges süteményt, remélem, hogy szeretni fogjátok! 

 

Készíts isteni hókiflit

Tisztán élnek bennem az emlékek még mindig, drága jó nagymamám annyira szerette a hókiflit, hogy arra nincsenek szavak! Akkoriban viszont még az volt a szokás, hogy az ilyen sütemények csak ünnepek alkalmával készült, ő pedig alig várta a karácsonyt. Ahogy elkészült a kedvenc sütije, neki is esett és szinte megette az összeset, annyira aranyos volt!

 

Most megmutatom nektek a tökéletes receptet, fogadjátok sok-sok szeretettel! Előtte azért elárulom nektek, hogy a hókifli azon édességek közé tartozik, amik képesek függőséget okozni, ez is egy olyan finomság, amiből sose lehet eleget készíteni és enni. 

 

Hozzávalók: 25 dekagramm házi zsír, 2 dekagramm élesztő, 50 dekagramm finomliszt, 8 dekagramm porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, egy csipet só, 1,5-2 deciliter tejföl.

hirdetes

 

Elkészítés

hirdetes

25 dkg házi zsírt 10-15 percig jó habosra kikeverni, ekkor finom selymes állaga lesz, belemorzsolni 2 dkg élesztőt és ezzel is jól elkeverni. 50 dkg finomlisztet átszitálunk, hozzáadunk 8 dkg porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot egy csipet sót. Ezt is összekeverjük, és apránként hozzáadjuk a zsíros keverékhez, felváltva 1,5-2 dl tejfölt adagolva hozzá. Egy sima selymes tésztát kapunk, majd egy éjszakát a hűtőbe pihentetjük. Másnap 1 mm vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk és megtöltjük.

 

Tölthető mákkal, dióval, gesztenyével és szilvalekvárral. Mi a két utóbbit szeretjük. Lehet félbehajtva papucsot formálva, vagy kifli formájúra. Előmelegített sütőben takarékon aranysárgára sütjük. Gyorsan sül, mert vékony a tészta! Azon melegében vaníliás porcukorba megforgatjuk, és már kész is vagyunk! Jó étvágyat hozzá mindenkinek! Próbáljátok ki minél hamarabb, és ne csak karácsony idején fogyasszátok, mivel tényleg isteni finom, biztos vagyok abban, hogy imádni fogjátok, ahogyan mi is szeretjük! 

 

Forrás: Ketkes.com

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
646 284
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 188 839
Közösség
hirdetes

Szótár

December

December sokak kedvence, a karácsonyi ünnepkör kiteljesedésének időszaka, az év utolsó... Tovább

Nagysándor József

Nagysándor József: Nagysándor József honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. 1803.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 120

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar Retró