hirdetes

Hol nyaral a magyar? Mutatjuk, hova tervezed a nyaralást idén!

VN

És ti hová mentek idén nyaralni?- hangzik a kérdés egy baráti társaságban…A válaszok azonban nem is olyan sokszor térnek el, mint gondolnánk, ugyanis a legtöbb magyar idén is belföldi utazást tervez, érvelve a háború, és a koronavírus okozta felfordulásokkal. A Generali Biztosító egy igen nagyszabású reprezentatív felméréséből tudjuk, hogy magyarok csaknem 60 százaléka az idén szinte biztosan eltölt néhány napot egy belföldi nyaralóhelyen, 47 százalékuk pedig biztosan nem lépi át a határt a nyári hónapokban. Te is valahogy így vagy ezzel?

Nyaralás 2022

Hova megyünk nyaralni idén?

Az idén március végén, április elején készült kutatásban, amelybe 1000 embert vontak be, azt vizsgálták, mit tervez a lakosság az idei vakációszezonra. A felmérés szerint csupán a magyarok ötöde szeretne meglátogatni külföldi és magyarországi úticélokat is a szünidő alatt. A közlemény szerint mindez azt mutatja, hogy a legtöbben nem kockáztatják meg a nagyobb utakat az újra és újra felbukkanó koronavírus, valamint a háború árnyékában, annak ellenére, hogy már jól megszokhattuk, hogy a nyári szezonban eltörlik a legtöbb korlátozást.

Te hova tervezel menni idén? Hol fogsz nyaralni 2022-ben?

Kik mennek külföldre idén?    

Arra is rámutattak, hogy a külföldi nyaralást tervezők között jelentősen felülreprezentáltak a Budapesten és a nagyobb városokban élők, valamint a felsőfokú végzettséggel rendelkezők, ami arra utal, hogy az úticélok kiválasztásában döntő szerepet játszanak az anyagi lehetőségek. A korosztályok közül a 30 év alatti fiatalok körében a legkiugróbb az utazási kedv, őket az 50-es, 60-as éveikben járók követik. Valószínűleg ezekben a számokban pedig a gyermekvállalás játszik döntő szerepet.

hirdetes

Milyen helyeken szeretünk nyaralni?  

Az életkor a nyaralóhely kiválasztásánál is jelentős szempontnak bizonyul, hiszen míg az idősebbek elsősorban a nyugalmasabb fürdőhelyeket és wellness-létesítményeket keresik, addig a legfiatalabbak a mozgalmas, kulináris élményeket kínáló helyeket, például a borvidékeket, a 30-39 éves korosztály pedig a gyermekbarát környezetet.

A Balatonra mindig megyünk nyaralni   

A közlemény idézte Szikszai Józsefet, a Generali kárrendezési vezetőjét, aki elmondta: összességében továbbra is a Balaton a legnépszerűbb magyarországi turisztikai célpont, ha nyaralóhelyet kell választani, akkor a magyarok 36 százalékának azonnal a magyar tenger jut eszébe. Ugyanakkor a megkérdezettek 15 százaléka szerint mindegy is, hogy hová jut el az idei vakációszezonban, az egyetlen szempont a kedvező árfekvés. A Generali kutatásából az is kiderült, hogy a válaszadók 82 százaléka a saját és családjuk egészségét veszélyeztető hirtelen megbetegedésektől és balesetektől tart leginkább, ezt követi a különböző nagyértékű tárgyak vagy készpénz eltűnése és a lopások. A válaszadók 59 százaléka szerint pedig kifejezetten nagyot ront az üdülés élvezeti értékén, ha megérkezéskor csalódnak a szálláshelyben.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szent György-hegy

Szent György-hegy: A Balton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Szent-György hegy közülük az... Tovább

Duna kavics

Duna kavics: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Igazi retro édességnek számít,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Utazás