hirdetes

Hollókői Húsvéti Fesztivál 2024 - ezek lesznek a legjobb programok

VN

Ha húsvéti program, úti cél, kirándulási lehetőség után nézelődsz éppen, akkor keresve sem találhatnál jobb helyet, mint Hollókő. Már sok-sok éve rendezik meg itt a Hollókői Húsvéti Fesztivált. 2024-ben is néphagyományokat felelevenítő programokkal várnak kicsiket és nagyokat. És ami a legfontosabb, azt ígérik: „NŐ NEM MARAD SZÁRAZON”!

Hollókői Húsvéti Fesztivál 2024

Hagyományos Húsvéti programok Hollókőn

A húsvéti hagyományok már-már összefonódtak Hollókő nevével. Aki igazi hagyományos programokon szeretne részt venni, népviseletben megpördülő lánykákat látni, és vízzel locsoló férfiakat látni, annak itt a helye! Tudtad, hogy ez az egyetlen magyar falu, ami szerepel a faluja, amely szerepel az UNESCO világörökség listáján? Ez pedig nem véletlen! A népi hagyományokat ünneplik, és ismerik el eme kitüntetéssel. A 17–18. században kialakított falu megőrizte hagyományait, még mindig fellelhető itt a 20. századot megelőző falusi életet bemutató falusi utcakép. Hollókő ófalu része ma is lakott, és csodaszép, itt sétálni olyan, mintha az ember visszarepült volna a múltba. Hollókő történelméről, és különleges látnivalóiról itt olvashatsz bővebben: Hollókői kirándulás. https://www.magyarorszagom.hu/hollokoi-kirandulas-noe.html

Hollókői Húsvéti Fesztivál 2024

Idén is igazi húsvéti forgatag alakul ki Hollókő idilli kis utcáin, ami eggyel több okot ad arra, hogy meglátogasd ezt a mesehelyet ebből az alkalomból. 

hirdetes
„Az immár négy napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. Egy hely, amit mindenkinek látnia kell! Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek. 2024. március 29 - április 1. közt folyamatos program várja a bájos ékszerdoboz-faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít minket az időbe.” - írják a fesztivál oldalán.

Azt hiszem, ebben a beharangozóban minden benne van, amit tudni kell a Hollókői húsvétról, de azért mutatunk egy kis kedvcsináló videói is. Neked hogy tetszik?

hirdetes

Hollókői Húsvéti Fesztivál programok 2024

Hollókőn nagyon izgalmas programokkal várnak a szervezők Húsvét hétvégéjén, péntektől egészen hétfőig lesznek mulatságok, kézműves programok, táncos, zenés mulatságok, locsolkodás. Természetesen szentmise, és körmenet is lesz. Részletes programleírást Itt, illetve Itt találhatsz.

Hollókői Húsvéti Fesztivál belépő 2024

Fontos, hogy a 2024. március 29-én az Ófalu és a kézműves vásár szabadon és ingyenesen látogatható, azonban a kiállítások, és a programok csak külön díjak megfizetése mellett vehetőek igénybe, vagy Faluséta jeggyel látogathatóak. A Faluséta jegy ára: 3500 Ft, diák/nyugdíjas 2500 Ft, vannak kombinált belépők, amik a várra is érvényesek, bővebben itt találsz erről információt. A további napokon külön napi jegyet kell váltani, melyek ára: 2024. március 30: felnőtt: 5.500 Ft; gyerek (7-18 év)/nyugdíjas: 4.000 Ft; 2024. március 31 - április 1.: felnőtt: 6.500 Ft; gyerek (7-18 év)/nyugdíjas: 5.000 Ft. Bővebb információ a jegyárakról itt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Aquincum

Aquincum: egy római katonai tábor és polgári település volt a mai Budapest területén. A... Tovább

János Vitéz

János Vitéz:  A János vitéz Petőfi Sándor 1844-ben írt elbeszélő költeménye. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!