hirdetes

Eldugott kincs: Horvátország Toszkánája - egy karnyújtásnyira a határtól

VN

A horvát Toszkána- csak ezzel a jelzővel emlegetik a csodás Isztria egyik részét, ami tényleg olyan, mintha egy kicsit teljesen másvilágba csöppentünk volna, egészen pontosan Olaszország szőlőkkel kanyargó, napsütötte Toszkánájába, pedig nem is mentünk nagyon messze Magyarország határától! Bemutatjuk nektek a Zöld Isztriát, azaz a horvát Toszkánát!

Horvátország Toszkánája

Egy csipet Toszkána Horvátországban

Ha máshonnan nem is, a Napsütötte Toszkána című műből mindenki ismeri Olaszország eme csodálatos, olajfáktól, és szőlőtőkéktől roskadozó vidékét – ahova azt hiszem sokunknak nagy vágyai is eljutni. És Horvátországot sem nagyon kell senkinek bemutatnom, mert ez a szomszédos ország sok magyar egyik kedvenc nyaralóhelye – ez sem véletlen, hiszen mesés tengerpartjai, bájos szigetei vannak, és most még az is kiderült, hogy egy Toszkán vidéke is. Isztria-félszigete felé kell venni az irányt! 

Zöld Isztria, azaz a horvát Toszkána

Az Isztria-félsziget nemcsak csodaszép, hanem nagyon különleges vidék is egyben, amit nemcsak a tengerben való lubickolás miatt érdemes útba venni, hanem izgalmas felfedeznivalók, csodaszép tájak miatt is. Az Isztria-félsziget az Adriai-tenger félszigetének egyik fő különlegessége, hogy nem is teljesen horvát, ugyanis hogy két ország – Horvátország és Szlovénia – osztozik rajta. Két részre lehet osztani a szigetet, Kék illetve Zöld Isztriára. Ezek beszédes nevek, Kék Isztria a tengerparti részt jelöli, míg Zöld Isztria az apró falvakkal, történelmi emlékekkel, olívaligetekkel telepakolt horvát Toszkána területe, ami sok-sok izgalmat, bájos kincset rejt. Autóval az út ide autóval Letenyétől, a magyar határtól kevesebb, mint 4 óra, de minden percet megér! 

hirdetes

hirdetes

Miért nevezik Horvát Toszkánának ezt a részt?

Mert tényleg olyan, mint Toszkána! Az apró, bájos, macskaköves utcákkal, és mindenféle történelmi kincsekkel teli településeket zöldekkel, olívaligetekkel körbeültetett utak választják el, ahol napsütésen utazni olyan, mintha az olasz ’dolce vita’-ba csöppentünk volna. Kötelezően fedezd fel Kotli városkáját, a városfallal védett, domb tetején álló Motovunt, és a régi Isztriai fővárost Pazint, és a világ legkisebb településének tartott színes virágokkal telirakott Hum-t is! A Kék Isztria területén pedig Poreč, Rovinj, Fažana és Pula is izgalmas úticélok! Pulában még Colosseum is van!  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mátai Ménes

 A Mátai Ménes közel 270 lovával Magyarország egyik jelentős lótenyésztő központja.... Tovább

Finnugor

Finnugor: Divatos közhiedelem szerint a magyar nyelv is ebből a nyelvcsaládból származik, bár... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!