hirdetes

Hosszú hétvégék 2019-ben

Sz.F.

Mindenki ezeket a hosszú hétvégéket várja szinte egész évben, szerencsére 2018-ban nagyon sok ünnep munkanapra esett, ennek viszont volt hátránya is, sokszor kellett szombaton dolgozni. Mivel itt van lassan az év vége, megmutatom, mire számíthatunk 2019-ben! 

Nézzük, mennyi hosszú hétvége lesz 2019-ben

Hosszú hétvégék 2018-ban

Idén nagyon jó évünk volt, mivel a legtöbb ünnepnap munkanapra esett, ezért sok-sok hosszú hétvégében volt részünk, és még lesz is! December 24-e ugyanis hétfőre esik, így ötnapos hétvégénk lesz, ha maradt még szabadságod, akkor itt érdemes kivenni, mivel december 31. is hétfőre esik, szóval, ha mindent jól csinálsz, akkor december 21. és január 2. között nem kell dolgoznod! 2018-ban összesen három háromnapos, kettő négynapos, és egy hatnapos hosszú hétvégénk volt. Soha rosszabb évet, ugye? 

Hosszú hétvégék 2019-ben – Háromnapos ünnepek

Péntekre fog esni március 15-e, és Mindenszentek napja, tehát március 15-16-17, illetve november 1-2-3 háromnapos hétvége lesz, csakúgy, mint Pünkösd, ami ugyebár hétfőre esik, ekkor június 8-9-10 lesz szabad. 

hirdetes

Hosszú hétvégék 2019-ben – Négynapos ünnepek

Nem kell sokat várni az első négynapos hétvégére sem, mivel jövőre sem fog elmaradni Nagypéntek, és Húsvét hétfő sem, tehát április 19-20-21-22 szabad lesz mindenki számára. 2019-ben augusztus 20-a is munkanapra esik, egész pontosan keddre, így a hétfővel együtt augusztus 17-18-19-20 munkaszüneti nap lesz. 

hirdetes

Hosszú hétvégék 2019-ben – Hatnapos ünnepek

Ilyen csak nagyon ritkán fordul elő, 2019-ben szerdára és csütörtökre esik karácsony első és második napja, így ebben az évben extra hosszú, hatnapos lesz ez az ünnep, tehát december 24-29 között nem kell dolgoznunk! Ha pedig minden jól megy, akkor lehet, hogy december 30-án sem, ami pedig hétfőre esik. Ebben az esetben még hosszabb szünetünk lesz! 

Hosszú hétvégék 2019-ben – Ledolgozások…

Minden jóban van valami rossz, ezek pedig a szombati munkanapok! 2019-ben háromszor kell dolgozni szombati napon: augusztus 10-én, december 7-én, és december 14-én. Reméljük, azért a sok-sok hosszú hétvége kárpótol majd mindenkit a szombati napokért! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ősköltészetünk

Ősköltészetünkről és a magyar népmeséről: A magyar népmese olyan kincs múltunk... Tovább

Február

Február: az év második hónapja.  Az alábbi elnevezések ismertek vele szemben: ... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyar Magyarország Utazás