hirdetes

A harmadik hullám minden eddiginél veszélyesebb, mikor várható a vége?

VN

Már lassan egy éve élünk együtt, ha nem is a koronavírussal, de a koronavírus miatt hozott szabályzásokkal. Természetes, hogy mindenki várja már a járvány végét, de egyelőre még csak a harmadik hullám érkezett el, ami sokak szerint az eddigi legveszélyesebb!

Koronavírus harmadik hulláma tudnivalók

Megérkezett a harmadik hullám

"A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma" olvasható a koronavírus.gov.hun. Ahogyan számos más országba, úgy hazánkba is megérkezett a harmadik hullám a különböző koronavírus variánsokkal együtt. Ennek pedig az eredményét is lehet látni, ugyanis egyre magasabbak a számok, többen kapják el a fertőzést, a kórházban ápoltak száma is nő, és a halottaké is sajnálatosan. Szakértők jóslatai szerint március végén tetőzhet a harmadik hullám.

Mennyire veszélyes a harmadik hullám?

Talán sokakat érdekel a kérdés, hogy vajon mennyivel veszélyesebb a harmadik hullám, mint az előzőek voltak. Nagyon sok helyen lehet hallani, hogy sokkal elővigyázatosabbnak kell lenni, mert sokkal nagyobb a veszély, de vajon mi áll mögötte, tényleg veszélyesebb a harmadik hullám? Másfélszer olyan gyorsan terjed a brit mutáció, mint az eredeti vírus - mondta Ferenci Tamás biostatisztikus az RTL Híradónak. „Amit láttunk, az az, hogy a legtöbb országban a második hullám sokkal nehezebb, hevesebb és több emberéletbe került. Valószínű, hogy egy harmadik hullámmal is szembesülhetünk. Nincs mód arra, hogy megakadályozzuk a harmadik hullámot. Hatása valószínűleg pusztítóbb lesz, mint az eddigieknek”- mondta Willem Hanekom a Dél-afrikai Orvosi Kutatási Tanács szakembere. Az egészségügyi dolgozók kimerültek, az emberek fegyelmezetlenek, sokan csak az oltásokban látják a kiutat. 

hirdetes
hirdetes

Hogy állunk most a harmadik hullámmal?

Még csak most kezdődött el a harmadik hullám, igaz, hogy még a második véget sem ért, de máris rengeteg emberéletet követelt. A Magyarországon koronavírusban elhunytak száma átlépte a 15 ezer főt, és napról-napra egyre rosszabb statisztikával találjuk szemben magunkat. A „számok nem javulnak, a számok egyre magasabbak” írjuk, miközben egyre többen betegszenek meg, és sajnos halnak is bele. Ma (2021.03.04-én) például rekord magas számokkal találtuk szembe magunkat megint: Csúcsokat dönt a harmadik hullám: 6278 új fertőzött, 6554-en kórházban, 152 halálos áldozat.

Mikor lesz vége a harmadik hullámnak?

Jogos a kérdés: mikor lesz már vége ennek az egésznek? Szakértők szerint még közel sem most. Miközben mindenki arról álmodozik, hogy feloldják a szigorú korlátozásokat, sokkal inkább a valószínű, hogy még szigorúbb szabályokat rendelnek el. A legoptimálisabb forgatókönyvek szerint is március végén tetőzhet a harmadik hullám. Ehhez azonban az kell, hogy a körülmények is optimálisak legyenek: rendelkezésre álljon megfelelő mennyiségű vakcina, és ezek kellően hatásosak legyenek. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Citadella

Citadella: Budapest egyik legnagyobb nevezetessége. A Citadella Budapest XI. kerületében, mely... Tovább

A Duna-part látképe és a Budai Várnegyed

A Duna-part látképe és a Budai Várnegyed: Az UNESCO magyarországi világörökségei... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!