hirdetes

Hungarospa, avagy a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum

SZ.F.

Hajdúszoboszló Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumával büszkélkedik, amelynek részét képezi egy gyógyfürdő, egy szabadtéri strand, egy óriási aquapark és az Aqua-Palace élményfürdő.

Hajdúszoboszló Hungarospa

Röviden Hajdúszoboszlóról

Hajdúszoboszló Debrecentől 22 km-re fekvő alföldi város Hajdú-Bihar megye Hajdúszoboszlói járásának központja, Magyarország legnagyobb termálvizűfürdőhelye. Kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében Magyarország harmadik legnépszerűbb települése Budapest és Hévíz után. A 2012-es adatok szerint Magyarország 53. legnépesebb települése. Bel- és külterületei együttesen 238,7 km2, amivel az ország 17. legnagyobb települése.

A város élete 1925. október 26-án változott meg, amikor is egy kutatófúrás során olaj vagy gáz helyett csupán termálvíz tört fel 1091 méter mélységből. A környékbeliek rendszeresen zarándokoltak a forráshoz, melynek furcsa illatú (kénes és jódos) vize nem csak melegítésre volt alkalmas (73 °C), hanem mindenféle ízületi bántalmakban szenvedő, derékfájós embereknek is csodás megkönnyebbülést okozott.

A gyógyvíz, a kialakuló gyógyfürdő és strand, és a fürdőturizmus teljesen átalakította a települést, amely gyors fejlődésnek indult.Hajdúszoboszló a fürdőnegyede, illetve a belvárosa miatt Magyarország egyik fontos turisztikai célpontja. Kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében 716 ezer vendégéjszakával (2012) Magyarország harmadik legnépszerűbb települése Budapest és Hévíz után

hirdetes

A fürdőkomplexum minden korosztály számára temérdek szórakozási lehetőséget biztosít. A komplexum több részre oszlik, a következő oldalon meg is ismerhetitek közelebbről, megéri lapozni egyet! 

Fotó forrása

hirdetes
Hajdúszoboszló Hungarospa

Auqapark

Nevéhez híven egy hatalmas szórakoztató vízi parkról van szó, összesen ezer méternyi csúszdahosszal. Egy 12 méteres toronyra felmászva több csúszda közül választhatsz. Az eredeti 6 sikerére való tekintettel három új csúszdával bővült a kínálat, a találó nevű Niagarával, Big Hole-al és a Twisterrel. A fiatalabbak és kisgyermekek számára is vannak megfelelő méretű csúszdák, és még egy babamedence is található itt.

Strand

A strand a hajdúszoboszlói Csónakázótó partján került kialakításra. A strand területén kézilabda és kosárpálya is van, illetve egy műfüves foci és öt teniszpálya is helyet kapott ezek mellett. Érdemes megemlíteni a Mediterrán partot és az egyre mélyülő medencét is. Van itt még egy hullám-, termál- és gyerekmedence is (az utóbbi játszótérrel), de a titokzatos kalózhajó felfedezése is igazi élmény. A strand május és szeptember között látogatható.

Gyógyfürdő

A gyógyfürdő egész évben látogatható. A fő fürdőteremben három beltéri termálmedence található, 32, 36 és 38 fokos vízzel. A gyógyfürdő területén továbbá szabadtéri medencék, mosdók, három gyógy szoba, ellátás, fizikoterápia és masszázsszobák is vannak. A medencék jódos, sós és brómos termálvizet tartalmaznak, amelyek gyógyító tulajdonságokkal bírnak. A vizek továbbá jótékony hatással vannak az ortopéd beavatkozásokon vagy stroke-on átesettek és neuritisben szenvedők számára is.

Fotó forrása

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Jagello ház

Jagello ház: A Jagelló-ház litván származású lengyel királyi dinasztia, melynek tagjai... Tovább

A Mikulás ünnep eredete

A Mikulás ünnep eredete: A Mikulás, akit Szent Miklósként is ismerünk, egy kis-ázsiai, Patara... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Magyar Magyarország