hirdetes

Olyan húsvéti tojáspark épült Tapolcán, amit neked is látnod kell

VN

Mi mindig hajtogatjuk, hogy a Balaton nem csupán ’egyszer használatos’ nyári úti cél, hanem igazi négyévszakos mesehely, ami például most tavasszal is elvarázsol minden arra járót. Mi sem jobb bizonyíték erre, mint a húsvéti tapolcai látkép: a húsvéti ünnepekre nemcsak egyszerű tojásfát (már amennyire egy tojásfa egyszerű kategóriába sorolható…) állítottak, hanem egy nagyon egyedi tojásparkot alakítottak ki.

Tapolcai tojásfa 2023

Tapolca a Balaton húsvéti fellegvára

Tapolca egyébként is egy olyan város, amit egyszer mindenkinek látnia kell, utcáin sétálgatni nem mindennapi élmény. De most húsvétkor különösen ajánlott erre venni az irányt, merthogy megszámlálhatatlanul sok, és leírhatatlanul szép húsvéti tojással találkozhattok - ahogyan ezt Kerekes Norbert fotóin is láthatjuk. Többek között egy nagyon látványos óriástojást is készített Varjas Judit, helyi születésű művésznő, aki a Halas lépcső alkotója is egyben. Köszönjük Kerekes Norbertnek a csodás képeket!

Tapolcai tojásfa

A Tapolcai tojásfa díszítése már régi hagyomány Tapolcán, de idén igazán magasra tették a lécet ezzel a különleges műalkotással. Már az elmúlt években is együtt díszítették a helyi lakosok, kicsik és nagyok a megjelölt fát kézműves tojásokkal, idén sem volt ez másképp. És a legjobb, hogy még ti magatok is felakaszthatjátok a festett tojásaitokat! El tudjátok képzelni mekkora élmény ez a kicsiknek? Sőt még a nagyoknak is!

hirdetes
hirdetes

Húsvétkor Balaton?

Miért ne? Nem csak nyáron kék a magyar tenger vize, hanem tavasszal is! Ráadásul a csodaszép nyíló virágok még szebbé, színesebbé teszik a környéket. Fürödni ugyan nem lehet, de sétálni, a helyi látnivalókat megcsodálni igen. Alább össze is gyűjtöttük Tapolca fő látnivalóit. És annyit még megsúgunk, hogy április 12-én 14 órakor a Batsányi Táncegyüttes bemutatóját láthatod itt, az egyébként japánakác tojásfánál. 

Tapolca legfőbb látnivalói

Miért olyan jó úti cél tavasszal Tapolca a húsvéti forgatagon túl is? Olyan látnivalók vannak itt, mint a 3280 méter hosszú híres-neves, egyedülálló csodának számító Tapolcai Tavasbarlang, ami a mészkő és a víz találkozásának csodáját mutatja be, és amit te is felfedezhetsz egy csónakban evezve. Emellett a mesterségesen létrehozott Malom tó és környéke is egyedülálló hangulattal örvendezteti meg a kirándulókat, itt található a fent említett Halas lépcső is.A Tapolca központjában, egészen pontosan a Fő tér és a Batsányi utca sarkán található, a még 1757-ben készült, barokk stílusú Szentháromság szobrot sem szabad kihagyni a városi sétálgatásból! És ha még ezek után is nagyon unatkoznátok, akkor a Malom tó fölött magasodó Templom dombon található városi múzeumot ajánljuk bejárásra. Ez alapján elmondható, hogy Tapolca egy tökéletes tavaszi úti cél. 

Forrás: Fotó: Kerekes Norbert

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ilona-völgyi vízesés

Ilona-völgyi vízesés: A Magyarországon található 2 vízesés egyike. A Mátrában találjuk... Tovább

Gárdonyi Géza

Gárdonyi Géza: Gárdonyi Géza magyar író, költő, drámaíró, újságíró, pedagógus, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás