hirdetes

Nem tudod, mit csinálj húsvétkor? – Megmutatjuk a legjobb programokat Magyarországon!

Bohács Ádám

Nem tudod még, hogy mit csinálj húsvétkor? Akkor van egy nagyon jó hírem, cikkünkben most bemutatom a legjobb húsvéti programokat, amik ideálisak gyerekes családok, szerelmes párok, de még egyedülállók számára is! 

A legjobb húsvéti programok

Húsvéti programok – Húsvéti Fesztivál Hollókő

Ha Húsvét, akkor Hollókő, ugyanis ez a magyar település egyértelműen a húsvét fővárosa! Immáron négy napos lesz a Hollókői Húsvéti Fesztivál, egész pontosan április 19. és 22. között várják a szervezők az ide látogató vendégeket.

Ez az ünnep Hollókő városában a hagyományok és az életöröm ünnepe, ezt a helyet tényleg látnia kell mindenkinek legalább egyszer húsvét idején!  Folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások, az elmaradhatatlan locsolkodások, koncertek, családi-, és gyermekprogramok – feledhetetlen élményt nyújtanak mindenki számára.

Húsvéti programok – Várkert Bazár

Április 20. és 22. között színes családi programokkal, hagománőrző foglalkozásokkal, néptánc bemutatóval, gasztro show-val, illetve koncertekkel vár mindenkit idén a Várkert Bazár, a belépés teljes mértékben díjmentes szabadtéri programjaikra.

Különlegességgel készül az „Új világ született” kiállítás, ami immáron háromszintes, az első világháborús tárlat Húsvét alkalmával bemutatja, milyen volt az ünnep a fronton, hogyan tartották a kapcsolatot a családdal és világháborús képeslapokat is nézegethetünk. A tárlatvezetés 45 percet vesz igénybe, mindhárom nap 16:00-kor veszi kezdetét.

hirdetes

Húsvéti programok – Hajdúszoboszló

Minden évben, így idén is különböző programokkal várják a vendégeket Hajdúszoboszlón április 18. és 22. között. Amiért érdemes ellátogatni ide: az Aqua-Palace Élményfürdőben Miki-Mini Party, szauna szeánsz, este 20 és 22 óra között pedig esti fürdőzés hab-partival, kihagyhatatlan programok a pihenésre, és egy kis szórakozásra vágyók számára! A Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár pedig kézműves játszóházzal készül a gyermekek számára, ide a belépést díjtalan! 

Húsvéti programok – Gyula

Gyulára minden évszakban érdemes ellátogatni, nincs ez másképpen tavasszal, és húsvétkor sem! Gyula történelmi emlékhelyei várnak mindenki szeretettel április 19. és 22. között színes programokkal.

hirdetes

Április 19-én a Gyulavári-kastélyban rendeznek egész napos családi programokat, színező sarokkal, kreatív sarokkal, húsvétfa díszítéssel, és még sok más érdekességgel. A Gyulai várban és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont munkatársai pedig háromnapos programmal kedveskednek húsvét alkalmából.

Solymászbemutató, húsvéti alkotóház, betűvetés lúdtollal, húsvéti sonka-, és kalácskóstolás, húsvéti díszek és tojások készítése, hogy csak egy párat említsek a sok-sok program közül. Ezzel viszont még nincs vége, ugyanis számtalan program vár még rátok országszerte, az ismertetést a következő oldalon folytatjuk, érdemes lapozni egyet!  

Húsvéti programok
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Wellness hotel a Bükkben

Wellness hotel a Bükkben, csodás környezetben A Bükk hazánk egyik leggyönyörűbb... Tovább

A székelykapu

A székelykapu: Priszkosz rhétor így ír a hunok építkezéséről: Attila háza minden más... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Utazás