hirdetes

Hogyan lesz igazán finom a húsvéti sonka? Mutatjuk a trükköt!

VN
Frissítve: 2024.03.28
Frissítette: ZH

Itt a húsvét, és ez egyet jelent azzal, hogy mennyeien finom húsvéti sonka kerül a tavaszi napfénnyel díszített asztalra. Na de hogyan lesz tényleg olyan, amilyennek lennie kell a nagy könyv szerint is, ami után minden vendég megnyalja mind a 10 ujját? Mutatjuk mi a trükk, azaz mit kell tenned, ha igazán ízletes és omlós húsvéti sonkát szeretnél tálalni idén a húsvéti asztalon!

Húsvéti sonka főzése tippek

A finom sonkához jó sonkát kell választani

A jó étkek alapja a megfelelő minőségű hozzávalókban rejlik, ezt minden valamirevaló háziasszony tudja. A finom húsvéti sonka egyik titka is a jó sonka választásban rejlik. Húsvéti sonkát választani pedig nem egy egyszerű dolog. De mi most segítünk neked azzal, hogy elmondjuk mire figyelj! A kötözött sonkákról nem egyszerű megállapítani, hogy mit rejthetnek belül, ezért sok helyen félbevágják, és úgy fóliázzák, ezek a metszetek pedig sok mindent elárulnak a húsról. Nem csak azt tudjuk megállapítani, hogy mennyire zsíros, hanem a hús minőségét is láthatjuk, ugyanis a jó füstölt soknak színe bordó, kicsik rózsaszínbe hajló, a jó minőségű sonka nem véraláfutásos. Azért érdemes a bőrt is megvizsgálni, olyan húsvéti sonkát érdemes választani, aminek egységes a bőre, egységesen tisztított és szőrtelenített. A gyorspácolt sonkákat érdemes elkerülni. A címke is sok mindent elárul, a készítés módjáról, az alapanyagokról, ami szintén árulkodik a minőségről. Ne vegyetek olyan sonkát, amiről hiányzik a címke! A címkén szerepelnie kell az EU által kiadott regisztrációs számnak is, ezt is ellenőrizzétek! Bár húsvét környékén nagyon sok hatósági vizsgálat is van sonka téren, sosem lehet tudni… 

hirdetes

A finom húsvéti sonka magyar?

hirdetes

Magyart vagy külföldit vegyünk? Mindig nagy kérdés ez, az ár után talán a következő rizikós döntési pont. Bár nekünk mindig is hazánk felé húzott a szívünk, most más okból is a magyar sonka mellett raknánk le a voksunk. Több nemzet gasztronómiájában is megtalálható a sonka, azonban másutt máshol készítik, például a mediterrán vidékeken teljesen más eljárásokkal készülnek a sonkák. Ha igazi hagyományos húsvéti sonkát szeretnétek tálalni, akkor ajánljuk a magyar termékeket!

Hogyan készül a húsvéti sonka? Ha sikerült beszerezni a tökéletes sonkát, akkor már csak az elkészítése van hátra. Hogyan kell, mik az apró trükkök, amiktől valóban finom lesz a húsvéti sonka? Mutatjuk a következő oldalon, lapozz egyet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pesti Napló

Pesti Napló: 1850–1939. Politikai napilap volt Surányi József kiadásában. A lapot... Tovább

Hegyeshalom

Hegyeshalom Magyarország nyugati, leghíresebb határátkelője, Ausztria irányába.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Hírek Magyarország Magyarság
X
Kövess minket facebookon!