hirdetes

Csak húsvétkor lesz látogatható az ország egyik legszebb kilátója

ZH

Budapestet körülvevő hegyvonulatokban rengeteg érdekesség található, és a Sasbérci Kilátó is ezek közé tartozik. A kilátó Budapesttől északra, a Budai-hegységben található, és az egyik legjobb helyszín, ha az emberek lenyűgöző kilátást keresnek a városra és annak környékére.

sasbérci kilátó

Sasbérci kilátó nyitvatartás

A Sasbérci kilátó Budapesttől kb. 20 kilométerre, a Buda-hegységben található, a Budakeszi Vadaspark területén. A kilátót 2018-ban adták át a látogatók számára, és azóta népszerű turisztikai célpont lett. A 466 méteres Sasbércen álló látványos eredetileg erdészlaknak épült épület idén csak szezonálisan tart nyitva egy hosszabb karbantartás miatt április és október között, azonban Húsvétkor szombaton, vasárnap és hétfőn kinyitják a kapuit, hogy aztán a hónap hátra lévő részében elvégezzék a szükséges munkálatokat. A tényleges nyitás május 6-7 körül várható, a kilátó továbbra is csak hétvégéken és ünnepnapokon lesz látogatható – akkor viszont ingyenesen.

A Sasbérci Kilátó: Lélegzetelállító látvány a Budai-hegységben

A Sasbérci Kilátó a Zsíros-hegyen található, és egy nagy acélcsőből áll, amely körüljárható. A kilátó magassága 16 méter, és a kilátás a tetejéről minden irányban fantasztikus. A kilátó építése a 2010-es években történt, és azóta népszerű turisztikai attrakcióvá vált a Budai-hegységben. A kilátó tervezésekor a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektettek. A faanyagból készült kilátó szervesen illeszkedik a környező erdős területbe, és a környező növényzetet sem károsítja.

hirdetes

A Sasbérci Kilátóhoz való feljutás könnyű, és kiváló lehetőséget kínál az embereknek, hogy felfedezzék a környező természetet. A kilátó környékén található útvonalak számos lehetőséget kínálnak a túrázóknak és a természetbarátoknak, akik élvezni akarják a Budai-hegység szépségét és változatos élővilágát. A kilátó megközelítése egyszerű, a Vadaspark parkolójából kb. 20 perc séta vezet fel a kilátóhoz. A kilátó megtekintése ingyenes, de a Vadaspark belépődíjat szed.

Kirándulás a Sasbérci Kilátóhoz

Az egyik legnépszerűbb útvonal, amely a Sasbérci Kilátóhoz vezet, a Hármashatár-hegy és a János-hegy által vezető ösvény. Ez a túra körülbelül 7 kilométer hosszú, és egy kiváló lehetőséget kínál arra, hogy a természet szerelmesei felfedezzék a Budai-hegység legszebb területeit, és közben élvezzék a lenyűgöző kilátásokat.

hirdetes

Azok számára, akik rövidebb utat keresnek a kilátóhoz, a Zsíros-hegy oldalában vezető sétaútvonal is jó lehetőség. Ez a rövidebb túra kb. 1,5 kilométer hosszú, és az egész család számára megfelelő lehet, akik élvezni akarják a természetet és a szép kilátásokat.

A Sasbérci Kilátó látványa minden évszakban fantasztikus, de talán az ősz az egyik legjobb időszak a látogatásra. Az ősz színei varázslatosak, és a kilátó tetejéről látható panoráma igazán káprázatos! Tavasszal is érdemes ide kirándulásokat szervezni, hiszen az ébredező természet ugyancsak csodás látvánnyal kápráztat el mindannyiónkat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai

Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai:  Magyarország és Szlovákia területén... Tovább

Magyar Nemzeti Galéria

Magyar Nemzeti Galéria: A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészetet... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!