hirdetes

Ingyenes belépéssel és huszáros programokkal vár a Szentendrei Skanzen 15-én

VN

Elvégre Március 15-én Nemzeti Ünnep lesz, nem is akármilyen, hanem olyan, amit nagy-nagy szabású programokkal kell megünnepelni. Szerencsére a Szentendrei Skanzen gondoskodik számunkra ilyenről. Nemcsak nagyon különleges programot szerveznek, hanem még belépőt sem szednek.

Huszáros program Skanzen Szentendre

Ingyenes belépővel vár a Szentendrei Skanzen állami ünnepnapokon

A Szentendrei Skanzent talán senkinek sem kell bemutatni. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Magyarország legnagyobb szabadtéri múzeuma, ami 63 hektáron mutatja be hazánk hagyományait. Korbaeli lakóházak, gazdasági melléképületek, malmok, templomok az eredetiekkel megegyező másolatainak köszönhetően elevenedik meg hazánk múltja a szemünk előtt. Nem is olyan messze található Budapesttől, könnyen megközelíthető, és izgalmas, hazánk tájegységeit bemutató szabadtéri kiállítással várja kicsiket és nagyokat egyaránt. Budapestről csak Hévre kell pattannunk, majd a végállomásnál a 7-es kocsiállásról induló helyi autóbuszra pattannunk, és már roboghatunk is a Skanzenhez, a Skanzen megállónál kell leszállni. Autóval olyan 1, 1 és negyed óra Budapesttől a szabadtéri múzeum. Na és képzeljétek, hogy ingyenes a belépés az állami ünnepeken, azaz március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án. Egyébként a jegyárakról, és a kedvezményekről itt tájékozódhattok, ha valamelyik más nap mennétek!

hirdetes

A legjobb program 2023. március 15-re

Mivel idén pont szerdára, tehát éppen hét közepére esik ez a piros betűs ünnep, így nincsen hosszú hétvége, nehéz nagyobb szabású programokat tervezni, de nem is kell feltétlenül otthon ülni. A Szentendrei Skanzen meglátogatása tökéletes lehet, hiszen közel van a fővároshoz, és kicsiknek, nagyoknak érdekes lehet. Nézzük milyen rendhagyó program lesz itt, azon kívül, hogy az állandó kiállítás is látogatható!

hirdetes

Huszáros programok a Skanzenben március 15-én

Március 15. alkalmából a várakozások szerint huszárok népesítik majd be a Skanzen egész területét. A lelkes kis huszárok pedig ennek segítségével megismerkedhetnek ennek a napnak a történelmi jelentőségével, a miértjével, és hogyanjával- nincs is jobb élmény, mint testközelben, huszároktól tanulni történelmünkről. Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából az irodalmi értékeinkre is nagy hangsúlyt fektetnek majd. lesz kiképző iskola, és felvonulás, lovas díszbemutató, mindenféle játékok, népi kézművesedés, és természetesen megemlékezés is. A részletes programot IDE kattintva találjátok!  
 

Forrás: Kép: Wikipédia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tisza-tó

Az ország harmadik legnagyobb tava. Nem annyira mély, sok helyen lápos. Nagy része a... Tovább

Budai Vár

Budai Vár: Budapest büszkesége, jelképe. A Budai Várnegyed Budapest I. kerületének egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem
X
Kövess minket facebookon!