hirdetes

Ez a nyelv ér a legtöbbet a magyar piacon! – Az angol már a múlté!

ZH

Ugyan az angol tekinthető az első számú világnyelvnek, Magyarországon van egy nyelv, aminek nagyobb jelentősége van a gazdaságot tekintve.  A Magyarországon tartózkodó külföldi cégek százezreknek adnak munkát, a diákoknak is egyre több lehetőségük van hazánkban tanulni és a turisták jelentős számát is ez a nemzetiség alkotja. Nézd meg milyen nyelvet érdemes tudnod, ha lépést szeretnél tartani a világgal!

nyelvtanulás

Ezt a nyelvet kell tanulnod, ha lépést szeretnél tartani a munkaerőpiacon!


Az angol után a német a második legkedveltebb idegen nyelv Magyarországon. A munkaerőpiacon is egyre inkább elvárt a német nyelv ismerete, ugyanis egyre több német cég telepszik Magyarországra, ahol több százezreknek biztosítanak munkalehetőséget. Egész Európában kiemelkedő a német nyelv jelentősége, hiszen elég nagy százalékban, több mint 100 millió ember anyanyelve a kontinensen. Németországon kívül Ausztriában, Belgiumban, Luxemburgban és Liechtensteinben is ezt a nyelvet beszélik, de számos más országban élnek olyan emberek, akik német nyelven beszélnek. Magyarországon is egyre több a nem csak turistaként érkező személy, így ezekre tekintettel léve mindenképp érdemes elgondolkodni rajta, hogy megtanuljuk-e.

Németország a legfontosabb kereskedelmi partner

hirdetes


Magyarország legfontosabb partnere a kereskedelmi szempontból Németország, majd őt követi Ausztria. Magyarországon több, mint 5000 vállalkozást tarthatunk számon, amely német nyelvű és ők több, mint 320 000 embert foglalkoztatnak.  Az olyan neves cégek, mint a Lidl, a Penny, az Aldi, az Allianz, az Audi, a Bosch, a Telekom, az EON, a Haribo, a Mercedes, a Müller, a Siemens és az Opel mind rendelkeznek magyarországi leányvállalatokkal, és a cégek száma egyre inkább csak növekszik.


2020-ban Németország az első, Ausztria a harmadik nálunk a közvetlen befektetések terén, világszinten pedig a nyolcadik legfontosabb kereskedelmi partnere vagyunk Ausztriának.

A tudomány nyelve

hirdetes


Mintegy 300 ezer tanuló mélyül el a német nyelv tanulásában a magyarországi 2700 hazai iskolában és 18 magyar egyetemen és 80 szakon zajlik az egész oktatás németül nem csak a gazdasági szakokon, de az állatorvoslásban is. Ráadásul a nálunk található az egyetlen olyan létesítmény, amely nem német nyelvterületen helyezkedik el, de teljesen német nyelvű felsőoktatási intézménynek számít, ez az Andrássy Egyetem.

Ezért válaszd a német nyelvet


Goethe, Kafka, Einstein, Freud, Wagner és Mozart, ők azok a nagy nevek, akik az egész németséget népszerűsítik. Aki a német nyelvet választja annak több oka is lehet erre, például az erős gazdasági kapcsolatok és a tovább tanulási lehetőségek mellett, a turizmus és még számos ok miatt lenne rá oka. Hogy ezt erősítsék, összefogtak a németnyelvű országok nagykövetségei és kulturális intézményei.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A Pál utcai fiúk

A Pál utcai fiúk  A Pál utcai fiúk Molnár Ferenc 1907-ben megjelent... Tovább

Európai Unió

Európai Unió: Az Európai Unió (jelenleg még) 28 tagállamból álló gazdasági és politikai... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Hírek Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!