hirdetes

Idén sem a pálinkában, sem a lekvárokban nem fogunk bővelkedni!

Lehet, hogy veszélyben van idén a mezőgazdaság? Hogy lesz így pálinka és lekvár?

Oda az idei pálinkának!

Az országos fagyok miatt nagyban csökkenhet a lekvár- és pálinkafauna – közölte Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.


„A pálinka halála ⚰️


A várakozásoknak megfelelően sajnos ismét fagyott az egész országban. A lekvár, illetve pálinka fauna sajnos már egyre nehezebben bírja a harcot... 
A következő napokban sem lesz rózsás a helyzet.”


Az előrejelzések szerint a következő napokban sem várható javulás az időjárásban, ezért érdemes ha a mai nappal kezdjük megszokni a hideget. 
Emberfeletti harcot  folytatnak a faggyal a gyümölcstermelők, miközben az aszály és a koronavírus-járvány is nagyban lecsapott a mezőgazdaságra. Nagy István agrárminiszter is nyilatkozott arról, hogy milyen nehéz helyzetben van jelenleg hazánkban a mezőgazdaság, mivel folyamatos csapások érik és ezt a harcot már nehéz győztesként megvívnia a termelőknek és a mezőgazdasági dolgozóknak. 

hirdetes

Hozzátette: a tárca azt javasolja a gazdáknak, hogy az országos tűzgyújtási tilalom ellenére tűz- és füstképzéssel védjék az éppen virágzásnak indult ültetvényeket, ugyanis a védekezés kivételt jelent a tilalom alól. Ugyanakkor arra kérte a termelőket, hogy mérjék fel a károkat, mert idén is számíthatnak a kármentesítési alap támogatására.

A közeljövőben sem tapasztalhatunk jelentős változást az időjárásban. Csütörtökön késő estére mínusz 1 és plusz 4 fok közé csökken a hőmérséklet. Az éjszakai mínuszok a hét további részében is folytatódnak, az előrejelzések szerint még vasárnap is fagyhat hajnalban.

hirdetes
 

Nézd meg az Agrárminiszterrel való friss beszélgetést:

Azonban szerencsére még nem minden gyümölcs kezdett el virágozni, így van lehetőség arra, hogy ha időben helyre áll az időjárás, akkor elkerüljük a nagy és visszafordíthatatlan károkat. Amíg nem megyünk -5 fok alá, addig még nem veszett el a remény, hogy az év második felében már az idei finom pálinkát és lekvárokat fogyasszuk!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

A magyar vízilabda aranygeneráció

A magyar vízilabda aranygeneráció: a vízilabda esetében az egyik magyar sikersportágról... Tovább

Születésnapi buli Budapesten

Egy jeles napot meg kell ünnepelni. A születésnapok fontos események az emberek életében,... Tovább

Tovább a lexikonra