hirdetes

20 fok feletti hőmérsékletet hoz az Afrikai meleg a héten

VN

Bár a mostani borongós, esős idő után már sok jóban nem nagyon reménykedtünk, lesz még idén indián nyár, vagy ahogyan itthon nevezni szokás vénasszonyok nyara, méghozzá egyenesen Afrikából érkezik, és hoz sok-sok napsütést, 20 fok feletti hőmérsékletet, aztán hatalmas villámcsapások közepette távozik. Nézzük mikor, milyen időre lehet számítani!

Időjárás előrejelzés október

Érkezik az indián nyár

A felmelegedés egyre gyorsul, szerdától már országszerte 20 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, de jókora területi különbségek várhatók: A Nyugat-Dunántúlon lesz a melegebb, a hét második felére fordulva 23-24 fok, sőt Sopron és Győr térségében új melegrekordok is benne vannak a pakliban. Keleten, főként az Északi-középhegységben ennél hűvösebb lesz, de a legmelegebb órákban a hőmérők itt is 20 fok közeli értéket mutatnak majd. Az éjjeli fagyok is megszűnnek egy kis időre.

Majd jön a lehűlés

De a nagy meleg természetesen nem csendben távozik. Komoly viharokkal, szupercellákkal, jégesővel érhet véget a kései vénasszonyok nyara a szakemberek szerint. Először csak változóan felhős ég helyenként némi csapadékkal, hajnalonként 4-6, a legmelegebb délutáni órákban 15-17 fokkal, majd a hónap végén komolyabb lehűlés és fagy várható. De nézzük meg pontosan milyen időt jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétre!

Várhat időjárás csütörtökön

Délen, délkeleten derült vagy gyengén felhős lesz az ég, több órára kisüt a nap, az ország északi felén tartósabban felhős, párás, ködös területekre is számítani lehet. Általában nem várható csapadék, de a felhős, párás körzetekben előfordulhat gyenge szitálás. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, a Dél-Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul, de a borult részeken ennél kissé hűvösebb lesz.

hirdetes

Várhat időjárás pénteken

Délen, délkeleten változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel. Elsősorban az ország északnyugati, északi felén sokfelé számítani lehet rétegfelhőre, illetve párásságra, ködfoltokra. Estétől mindenütt vastagszik a felhőzet. Általában nem várható csapadék, de a felhős, párás körzetekben előfordulhat gyenge szitálás. Északon többnyire mérsékelt marad a légmozgás, délen sok helyütt megélénkül a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 21 fok között alakul, északon lesz a hűvösebb idő.

hirdetes

Várhat időjárás szombaton

Kezdetben jobbára erősen felhős vagy borult idő lesz. Napközben északnyugat felől szakadozás, csökkenés várható, de elsősorban délnyugaton és keleten a nap nagy részében még felhős maradhat az ég. Ködfoltok eleinte még lehetnek. A délnyugati szél északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul.

Várhat időjárás vasárnap

Gyengén és erősen felhős területek is lesznek. Ködfoltok kialakulhatnak. Általában nem várható csapadék, de főleg délen néhol előfordulhat gyenge eső. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kereszténység

Kereszténység  A kereszténység  egyistenhívő vallás, amelynek... Tovább

Farsang

Farsang: Télűző, hagyományőrző ünnep. Régen úgy tartották, hogy a farsang rendbontással,... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek