hirdetes

Véget ér a tavaszi idő? Mutatjuk pontosan milyen idő lesz a héten!

VN

Nem is tudom mikor volt utoljára ennyire csodás, napsütötte tavaszi hétvégénk február elején, amit még az eső sem igazán tudott elrontani. A rádió azonban folyamatosan azt harsogta, hogy ne örüljünk, lesz itt még tél. Na, de mikor? Mutatjuk az OMSZ heti időjárás előrejelzését!

Időjárás 2024 februárban

Hétfői várható időjárás

Az összefüggőbb felhőzet keletebbre helyeződik, mögötte gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Délelőtt szórványosan a középső országrészben, majd egyre inkább keleten várható eső, zápor, a nap második felére csökken a csapadékhajlam, de néhol még lehetnek záporok. Egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható. Késő este 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Keddi várható időjárás

A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés várható, de keleten egy összeáramlási vonal mentén több lesz a felhő, és főként ott záporok is előfordulhatnak. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 13 fok között várható.

hirdetes

Szerdai várható időjárás

Általában gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, de északkeleten, keleten felhősebb idő valószínű, számottevő csapadék azonban ott sem lesz. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Tiszántúlon megélénkülhet az északi szél. Hajnalban -5, +2, kora délután 7, 12 fok valószínű.

Csütörtöki várható időjárás

Eleinte napos idő valószínű, de napközben nyugat, északnyugat felől átmenetileg erősebben megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem várható. A déli szél a Dunántúl északi felén megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára -6 és -1 fok között alakul, de a már hajnalban is felhősebb Nyugat-Dunántúlon +1, +3 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között várható.

hirdetes

Pénteki várható időjárás

Eleinte gyengén felhős, napos, száraz idő várható, majd nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Napközben nem lesz csapadék. Hajnalban a szélvédett tájakon ködfoltok képződhetnek. Sokfelé megélénkül a délkeleti, keleti szél. A hajnali -5, +4 fokról 9 és 14 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombati várható időjárás

Döntően erősen felhős vagy borult időre számíthatunk helyenként kisebb esővel, záporral. Mérsékelt marad a keleti, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet általában -2 és +5 fok között várható. A csúcsérték 6 és 13 fok között valószínű.

Vasárnapi várható időjárás

Erősen felhős idő várható helyenként kisebb esővel, záporral. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között alakul.
 

Forrás: OMSZ

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gyulai kolbász vagy gyulai pároskolbász

Gyulai kolbász vagy gyulai pároskolbász: Hungarikum. A Gyulai Kolbász története lassan... Tovább

A karikásostor

A karikásostor: Tradícionális magyar eszköz, mely az alföldi pásztorok és betyárok... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás