hirdetes

Jön az igazi tél: havazás és mínusz 10 fok is várható

VN

Sokan panaszkodtak mostanában az időjárás miatt, ami érthető is. Nemhogy fehér karácsonyunk nem volt, hanem igazi kora tavaszi időjárás volt inkább jellemző. De már nem kell sokat várni ér érkezik az igazi tél, hóval és mínusz fokokkal. Mutatjuk is az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzését, azaz, hogy milyen idő várható a héten, és mikor érkezik meg a havazás.

Heti időjárás előrejelzés- érkezik a tél

Várható időjárás hétfőn

Túlnyomóan borult időre készülhetünk, csak kisebb körzetekben vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. A déli és nyugati tájakon csak lassabban javulnak a látási viszonyok. Délelőtt kissé csökken a csapadékhajlam, majd délutántól dél felől újabb csapadékrendszer éri el a Dunától keletre fekvő területeket. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű, délkeleten lesz a melegebb. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Várható időjárás kedden

Többnyire erősen felhős, párás, helyenként ködös idő lesz, de napközben átmenetileg kissé elvékonyodik a felhőzet. Eleinte keleten többfelé, majd egyre inkább csak északkeleten, estétől pedig délnyugaton, nyugaton várható eső, az Alpokalján havas eső, a hegyekben havazás is lehet. A nyugati, délnyugati szél több helyütt megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

hirdetes

Várható időjárás szerdán

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, napközben szórványosan, hajnalban, este többfelé várható eső, északon, északnyugaton havas eső, a hegyekben havazás is lehet. Az élénk délkeleti szél délnyugatira fordul, és néhol meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között várható.

Várható időjárás csütörtökön

Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd nyugat, délnyugat felől felszakadozik a felhőzet. Kezdetben többfelé, majd északkeleten várható vegyes halmazállapotú csapadék; a Dunántúlon inkább havas eső, hó, keleten eső, havas eső, a hegyekben hó valószínű. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik, helyenként viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Várható időjárás pénteken

Változóan felhős idő várható. Napközben számottevő csapadék már nem valószínű. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között valószínű, de a havas, szélvédett tájakon hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

hirdetes

Várható időjárás szombaton

Változóan felhős időre van kilátás. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -10 fok között alakul, de a havas helyeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű.

Várható időjárás vasárnap

Változóan felhős lesz az ég, helyenként havazás előfordulhat. Az északi szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vörösmarty tér

Vörösmarty tér: A budapesti Vörösmarty tér az V. kerületben, a Váci utca, a Deák Ferenc... Tovább

Nemzeti Színház

Nemzeti Színház: Sok helyen volt az idők során a Nemzeti Színház, most úgy látszik,a... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek