hirdetes

Jön a hideg, esős tél? Heti időjárás előrejelzés

VN

Január közepén nagyon másra nem is lehet számítani, mint hideg, téli időjárásra, nem igaz? Noha mi is jobban örülnénk napsütésnek, tavaszi jó időnek, erre még várnunk kell egy kicsit- és nagyon is jól van ez így, hiszen még nincsen itt az ideje, annak ellenére, hogy már-már felbukkantak a hóvirágok sok helyen. Na de nézzük milyen idő lesz a héten az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint!

Heti időjárás előrejelzés január 2023

Várható időjárás hétfőn

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, főleg délután néhol már elvékonyodhat a felhőtakaró. Többfelé várható csapadék, amely fokozatosan északkelet, kelet felé helyeződik. A legtöbb helyen eső lesz a jellemző, de délelőtt helyenként a Dunántúlon, később az Északi-középhegység térségében havas eső, havazás is előfordulhat. A délies szél nagy területen megélénkül, délkeleten meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között valószínű, délkeleten lesz enyhébb az idő. Késő este 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Várható időjárás kedden

Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, de átmenetileg akár nagyobb területen is szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet. A délnyugat felől érkező csapadékhullámok között napközben akár hosszabb szünet is lehet. Általában esőre számíthatunk, halmazállapot-váltás legfeljebb a magasabb hegycsúcsokon, esetleg az Alpokalja térségében lehet. A déli, délnyugati szél főként keleten megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között várható, délkeleten lesz az enyhébb idő.

hirdetes

Várható időjárás szerdán

Napközben több helyen válhat átmenetileg szakadozottabbá a felhőzet. Több helyen számíthatunk esőre, halmazállapot-váltás csak a legmagasabb hegycsúcsokon fordulhat elő. A déli, délnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. Estétől a Dunántúlon északnyugatira fordul az áramlás. Hajnalban 0 és +8, kora délután 5 és 14 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lesz enyhébb az idő.

Várható időjárás csütörtökön

Átmeneti vékonyodások, szakadozások mellett erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző. Több helyen, nagyobb eséllyel az ország keleti felén valószínű csapadék. Általában eső várható, de nyugat és észak felől fokozatosan növekszik a havas eső, hó esélye. Több helyen megerősödik az északi szél. Hajnalban -3 és +6 fok közötti értéket mérhetünk. Délután általában 1, 8 fok várható, de a délkeleti, keleti határvidéken pár fokkal enyhébb lehet az idő.

hirdetes

Várható időjárás pénteken

Általában erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Több helyen - nagyobb eséllyel keleten - valószínű eső, halmazállapot-váltásra nyugat és észak felé haladva növekszik az esély. Sokfelé megerősödik az északi szél. A minimum-hőmérséklet általában -3 és +4, a maximum 0 és +7 fok között várható.

Várható időjárás szombaton

Többnyire erősen felhős, borult időre van kilátás. Többfelé valószínű eső, a halmazállapot-váltás esélye nyugat és észak felé növekszik. Sokfelé megerősödik az északias szél. A minimum-hőmérséklet általában -3 és +3, a maximum 0 és +7 fok között várható.

Várható időjárás vasárnap

Erősen felhős vagy borult időre van kilátás. Több helyen, de már kisebb mennyiségben valószínű vegyes halmazállapotú csapadék. Sokfelé megerősödik az északias szél. Hajnalban többnyire -3, +3, délután 0, +6 fokot mérhetünk.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kaposvár

Somogy megye központja, megyei jogú város és egyben egyetemi város és püspöki székhely... Tovább

Magyar cimbalom

Magyar cimbalom: hangszer, Hungarikum A cimbalom két verővel ütve megszólaltatott húros... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyarország Szórakozás Utazás