hirdetes

Milyen időjárással készül nekünk július első hete?

VN

Megérkezett a nyár második hónapja: júliusra lapoztuk a naptárunkat. Milyen időt tartogat nekünk a nyitó hét? Mutatjuk az OMSZ részletes időjárás előrejelzését!

Heti időjárás előrejelzés július eleje

Várható időjárás hétfőn

Általában sok napsütés várható, mely mellett gomolyfelhők képződnek. Ugyanakkor a déli, délnyugati tájakon levő zártabb felhőzet északkeleti, keleti irányba terjed, de közben szakadozottá, gomolyossá válik. A Dél-Dunántúlon átmenetileg megszűnik a csapadék, majd a nyugati tájakon délutántól, annak is inkább a második felétől újból egyre nagyobb számban várhatók záporok, zivatarok. A zivatarokat elsődlegesen felhőszakadás kíséri. Az ország északi, északkeleti harmadán megélénkül a nyugatias szél, de zivatarokban átmenetileg erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 28 és 32 fok között várható, ugyanakkor a felhősebb nyugati tájakon kissé hűvösebb idő valószínű.
 

Várható időjárás kedden

Erőteljes gomolyfelhő-képződésre és sok magasszintű felhőre számíthatunk általában többórás napsütéssel. Zápor, zivatar több helyen, akár több hullámban is kialakulhat. A szél csak zivatar körül erősödhet meg. Délutánra 26 és 31 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

hirdetes
 

Várható időjárás szerdán

A napsütés mellett fátyolfelhőkre, valamint magasra törő gomolyfelhőkre számíthatunk - utóbbiakból zápor, zivatar akár több helyen és több alkalommal is kialakulhat. Zivatarokat kivéve mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 31 fok között valószínű.
 

Várható időjárás csütörtökön

A napsütés mellett fátyolfelhőkre, valamint erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Némileg csökken a csapadékhajlam, legalábbis a Dunántúlon, de a Dunától keletre továbbra is több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. Az északias szelet élénk, zivatarban erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 15, 20, délután 25, 30 fok között valószínű.

hirdetes
 

Várható időjárás pénteken

A napsütés mellett gomoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk. Akár több helyen is kialakulhat zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél megélénkül, az ország egyes részein erős széllökések is lehetnek. A hajnali 15, 20 fokról délutánra 25 és 30 fok közé melegszik fel a levegő.
 

Várható időjárás szombaton

Sok napsütésre számíthatunk kevés gomolyfelhővel. Csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar. Az északias szél megélénkül, keleten olykor meg is erősödik. A hőmérséklet hajnalban 13, 18, délután 28, 31 fok között alakul.
 

Várható időjárás vasárnap

Sok napsütés várható kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél megélénkül, keleten helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet hajnalban 14, 19, délután 28, 32 fok között alakul.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Lehel kürtje

Lehel kürtje: a magyar történelem egyik leghíresebb darabja. Lehel kürtje Lélnek,... Tovább

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

  Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem: A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek