hirdetes

A hét második felében visszatér a tél, havazásra is lehet számtani

VN

Ha már egész télen nem volt tél, akkor miért ne lenne éppen tavasszal, amikor életre kel a természet, és mi magunk is a napsütésre vagyunk kiéhezve? Olyannyira visszatér a rég látott tél, hogy az Alpokban, a Tátrában jókora havazás várható, egyes régiókban a 2021/2022-es szezon legjelentősebb hómennyisége hullhat, de vannak olyan előrejelzések amik alapján hazánkban is lehet egy kisebb mennyiségű hóra számítani. Lássuk most az Országos Meteorológia Szolgálat heti előrejelzését!
 

Heti időjárás előrejelzés

Várható időjárás hétfőn

Nagyrészt derült lesz az ég, majd hajnaltól északnyugat felől összefüggőbb fátyolfelhőzet éri el hazánkat. Csapadék nem várható. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 5 fok között alakul, de a fagyzugokban hidegebb, a magasabban fekvő vidékeken, a nagyobb városok belsejében, illetve vízpartokon enyhébb idő valószínű.

Várható időjárás kedden

Hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de északnyugat felől vastagabb, összefüggőbb magasszintű felhőzet húzódik hazánk nagy része fölé. Csapadék általában nem valószínű, inkább csak az északi, északkeleti megyékben fordulhat elő néhol jelentéktelen eső, zápor a késő délutáni, esti óráktól. A nyugati, délnyugati szelet napközben sokfelé élénk, néhol időnként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.


Várható időjárás szerdán

Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé valószínű eső, zápor. A déli, délnyugati szél napközben nagy területen megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. Hajnalban általában 5 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk, de néhol ennél hidegebb is lehet. Délutánra 15 és 21 fok közé melegszik a levegő.

hirdetes

Várható időjárás csütörtökön

Borult lesz az ég, országszerte valószínű eső, zápor. A kezdetben déli, délkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten északiasra fordulhat és arrafelé erős lökések is lehetnek. A hajnali 5, 12 fokról délutánra 12 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, délen a magasabb értékeket.

hirdetes


Várható időjárás pénteken

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, országszerte valószínű eső, zápor. A legtöbb csapadék az ország délkeleti felében eshet. Az északnyugatira, nyugatira forduló szelet nagy területen kísérhetik erős lökések. Hajnalban 2 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, majd délutánra 8 és 18 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északon az alacsonyabb, dél, délkelet felé haladva a magasabb értékekkel.

Várható időjárás szombaton

Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé valószínű csapadék, nagyobb mennyiség a délkeleti megyékben lehet. Az északias szelet többfelé kísérhetik erős lökések. A minimum-hőmérséklet 1 és 6, a maximum 4 és 13 fok között várható, nyugaton és északkeleten lehet hidegebb, délkeleten a legenyhébb az idő.

Várható időjárás vasárnap

Felhős idő valószínű, de hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, a legtöbb napsütés a nyugati országrészben lehet. Elszórtan lehet csapadék, de egyre inkább csökken a csapadékhajlam. Az északias szelet néhol erős lökések kísérhetik. Hajnalra -1 és +3 fok közé hűl le a levegő, majd a délutáni órákban 4 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tüskevár

Tüskevár: az egyik leghíresebb magyar regény. A Tüskevár Fekete István tollából származik... Tovább

Létrási-vizesbarlang

Létrási-vizesbarlang: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék.  A... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Utazás