hirdetes

Bemutatom a 90 éves nénit, aki kemoterápia helyett élete legnagyobb utazására indult

emszi

Több száz ezer követője volt a 90 éves néninek, aki a fájdalmas és drága kezelések helyett úgy döntött, hogy egy utolsó, hatalmas túrára indul. Nem bánta meg!

Élete legnagyobb utazására indult a 90 éves néni, mikor az orvosok rákot állapítottak meg nála

Ugyan a daganatos megbetegedéseket sokkal hatékonyabban, és gyakran teljes sikerrel képesek vagyunk kezelni, a folyamat gyakran kimerítő, fájdalmas és kínokkal teli. A betegek esélyeit nem csupán a daganat helye és jellege, befolyásolja, hanem életkoruk és fizikai erőnlétük is.

Miután 2015-ben Miss Normánál méhrákot állapítottak meg az orvosok, a 90 éves néni meghozta élete legmerészebb döntését. A néni nem sokkal a rossz hír előtt veszítette el a férjét, akivel közel hét évtizede voltak együtt. Az orvosa szerint a műtétek, sugárkezelések, vagy a kemoterápia sem javított volna a helyzetén.

Miss Norma 90 éves korában élete legnagyobb kalandjára indult

Egy Facebook-bejegyzés a következő képpen írja le a pillanatot, amikor minden megváltozott:

Éppen a szülészeti/nőgyógyászati irodában ültünk és a különböző kezelési módszereket vitattuk meg. Tudod, a szokásosakat: műtét, aztán sugárkezelés és kemoterápia. Miután az orvos tájékoztatott bennünket a helyzetről, megkérdezte tőle [Miss Normától], hogy mit szeretne most tenni.

A másfél méter alacsony, alig 46 kilós nő, a kimerült Norma belenézett a fiatal orvos szemébe, és minden erejét összeszedve, a leghatározottabb hangjával a következőt mondta: „Kilencven éves vagyok. Útra kelek.”

Így kezdődött el Miss Norma nagy kalandja, ami sokkal több lett, mint egy 90 éves néni utolsó kívánsága!

 

Folytatjuk a következő oldalon!

Élete legnagyobb utazására indult a 90 éves néni, mikor az orvosok rákot állapítottak meg nála

Miss Norma 2015. augusztusában indult útjára fiával Timmel, menyével Ramievel és kutyájukkal, Ringoval. Az utat a Facebookon rendszeresen dokumentálták – a projekt neve „Driving Miss Norma”, azaz „Utazás Miss Normával” lett.

hirdetes

A néni rengeteget szórakozott a szabadban a barátaival, megünnepelte Szent Patrik napját, fejtörőket oldott meg, hőlégballonon utazott, karácsonyi ajándékokat bontott ki, és boldogan bejelentette az életéről szóló könyv megjelenését is – ez csupán néhány a számos kaland közül, aminek részese lehetett.

Miss Norma igyekezett élete hátralevő részét a lehető legtökéletesebben kihasználni, és erre az internet is felfigyelt. A kalandjait közvetítő Facebook-oldala félmillió rajongót szerzett, akik minden nap azt várták, hogy láthassák a csupaszív hölgyet mosolyogni, miközben élete legjobb élményeit szerzi, és osztja meg a nagyvilággal.

hirdetes

Folytatjuk a következő oldalon!

Élete legnagyobb utazására indult a 90 éves néni, mikor az orvosok rákot állapítottak meg nála

A körutazás első évfordulóján a következő bejegyzést olvashatták a Facebookon Norma néni követői:

Nagy nap ez a mai az Utazás Miss Normával-csapat számára. Ma van egy éve, hogy elindultunk északkelet-Michiganből erre a hatalmas utazásra, amelynek méretét és mélységét el sem mertük képzelni. A lakókocsival közel 13.000 mérföldet [21 ezer kilométer] tettünk meg, és közben több mint 75 helyen aludtunk, 32 különböző államban. Részt vettünk a Nemzeti Parkszövetség 100 éves évfordulójának megünneplésében, miközben több tucat nemzeti parkot és emlékművet látogattunk meg a két partvidék között, északon és délen is.

Miss Norma több dolgot tapasztalt meg életében először, mint amennyit össze tudunk számolni. Nagy dolgokat, mint például hőlégballonon utazás, vagy lovaglás, és kisebb dolgokat, mint egy pedikűr, vagy élete első lime pitéje. osztrigája, vagy pirított zöld paradicsomai. Tíz különböző stylist is dolgozott a haján, és kilenc időzónát lépett át (ha jól emlékszem.)

Az elmúlt 12 hónapban mindannyian rengeteget tanultunk arról, hogy mit jelent élni, szeretni, vigyázni és átadni magunkat a pillanatnak. Akárhol is jártunk, ha megkérdeztük Normát, hogy eddig mi volt a kedvenc helye, mindig ugyan azt a választ adta: Pont itt!”

De sajnos minden történet a végéhez ér – tovább a következő oldalra!

Élete legnagyobb utazására indult a 90 éves néni, mikor az orvosok rákot állapítottak meg nála

2016. augusztusában, egy évvel a körutazás megkezdése után Norma néni sajnos egyre rosszabb állapotba került, ezért kénytelen volt befeküdni egy kórházba. Néhány hónappal később, októberben Miss Norma 91 éves korában utoljára hunyta le a szemeit. Több százezer követője egy emberként gyászolta őt, de ugyanakkor ünnepelték is a hölgy csodálatos kalandját és életét is. A Facebook oldalára a mai napig érkeznek a szeretettel és köszönetekkel teli üzenetek.

2017. májusában a kalandjairól szóló könyv is elérhetővé válik majd, Driving Miss Norma címmel.

Norma néni rendkívül bátor volt, és rengeteg embert inspirált azzal, hogy a – bizonyára hiábavaló – kemoterápia és egyéb kellemetlen kezelések helyett inkább az életet választotta.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gulács

Gulács: A Balton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Gulács közülük az egyik. A Balaton-felvidék... Tovább

Kékfrankos

Kékfrankos: A kékfrankos a szőlőfélék családjába, a bortermő szőlőkhöz tartozó... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld Utazás