hirdetes

Újra bevezetésre kerül az idősek bolti idősávja!

VN

Megszületett a döntés. A koronavírus járvány második hullámában járunk, és a minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy lassítsuk a járvány terjedését. Sok szigorú intézkedés került bevezetésre, és számítani lehetett arra, hogy ez a döntés is előbb utóbb meg fog születni: bevezetésre kerül újra az idősek bolti sávja, ezt maga Orbán Viktor jelentette be!

Újra lesz idősek bolti idősávja

Újra bevezetésre kerül az idősek bolti idősávja

A koronavírus járvány szempontjából a legveszélyeztetettebbek a krónikus betegségben szenvedők mellett, az idősek. Nagyon magas arányban idősek az áldozatai a koronavírusnak, ugyanis az ő szervezetük sokkal kevésbé ellenállóbb már, így a vírus ellen is nehezen veszi fel a harcot. A koronavírus járványban tehát a legfontosabb az idősek védelme, amire nem győzik elegen, elégszer felhívni a figyelmet. Még egy egészséges, fiatal szervezeten akár tünetmentesen is átmehet a koronavírus, addig az időseknek észrevétlenül átadva hatalmas veszteséget okozhatunk. Már a tavaszi első hullám alatt is volt külön idősáv, amikor csak az idősek mehettek a boltoka, ezzel is csökkentve a kockázatát annak, hogy a fiatal tünetmentesen hordozóktól bármit is elkapjanak. Akkor meg volt osztva a nap, és délelőtt csak az idősek mehettek élelmiszer boltokba. De hogy lesz most?

hirdetes

Így néz ki az új idősek időbolti sávja!

hirdetes

Az új idősek bolti idősávja kicsit másképpen fog kinézni, mint tavasszal, egészen pontosan: hétfőtől péntekig 9 és 11, azaz kilenc és tizenegy óra, valamint hétvégente, szombaton és vasárnap 8 és 10, azaz nyolc és tíz óra között csak az idős állampolgárok, azaz azok, akik betöltöttek a 65 évet tartózkodhatnak a z élelmiszerüzletekben, drogériákban. DE! Ez nem jelenti azt, hogy máskor nem mehetnek a boltba az idősek, ez csupán a 65 év alattiakat korlátozza. Ugyanis a 65 évet betöltött állampolgárok továbbra is teljes nyitvatartási időben mehetnek boltba, csupán létrehoztak számukra egy védett idősávot! Tehát célszerű ebben az idősávban elvégezniük a vásárlást, azaz hétköznap 9 és 11, vagy hétvégén 8 és 10 óra között. Továbbra is érvényben van az éjszakai kijárási tilalom, azaz este 8 és reggel 5 között nem hagyhatjuk el az otthonunkat, csak ha jó indokunk van ( munka, ahhoz szükséges utazás, sürgős életet veszélyeztető ügy, kutyasétáltatás a lakhely 500 méteres körzetében), valamint minden üzlet este 7 órakor bezár, a szórakoztató egységek továbbra is zárva. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Máriapócsi templom

Máriapócsi templom: Máriapócs város Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Nyírbátori járásában.... Tovább

A farsang története

A farsang története: A tavaszi ünnepkör tevékeny része. A farsang a vígság azon időszakát... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Hírek
X
Kövess minket facebookon!