hirdetes

Időstaxi- ingyenes Taxi 60 év felett a VI. kerületben

VN

Budapesten ingyen taxi, hogy micsoda? Mielőtt még mindenki azt hinné, hogy csak úgy behuppanhat bárki a sárga autókba, hogy bevásárolni, mozizni, netán bulizni menjen, szólunk, hogy teljesen más célja van a kezdeményezésnek. Időstaxi néven indítottak Terézvárosban egy új szolgáltatást, amelyet a 60 év feletti kerületi lakosok teljesen bérmentve, ingyen igénybe vehetnek. Lássuk a részleteket!

Időstaxi Budapest

Időstaxi- ingyenes taxi 60 év felett a VI. kerületben

Elindult a terézvárosi Időstaxi, a kerület idős lakosai ingyen vehetik igénybe- olvasható az MTI közleménye. Új, a kerületben ingyenesen igénybe vehető szolgáltatással, az Időstaxival segíti mostantól a terézvárosi önkormányzat a kerületben élő időseket. Ez tehát egy olyan – egyébként remek – kezdeményezés, amellyel az időseket támogatja az önkormányzat. Vegyük kicsit alaposabban szemügyre ezt a dolgot! Hol, ki, mikor és miért veheti igénybe az ingyenes taxi szolgáltatást?

Az ingyenes Időstaxi igénybevételének feltételei

A terézvárosi önkormányzat kedden közölte az MTI-vel: a kezdeményezés célja, hogy az életkorukból, egészségi állapotukból adódóan nehezebben mozgó lakosok könnyebben intézhessék hivatalos ügyeiket, juthassanak el egészségügyi vizsgálatokra, kezelésekre, "hogy Terézvárosban ezáltal még jobb legyen idősnek lenni." Az Időstaxit a VI. kerületben élő 60 év felettiek vehetik igénybe egyebek közt egészségügyi intézmények felkereséséhez, hivatalos ügyek személyes jelenlétet igénylő intézéséhez, bevásárláshoz vagy éppen szociális intézménybe költözéshez - írták. Az Időstaxi tehát nem egy hagyományos taxi, hanem inkább egy szociális szolgáltatás, ami nem is a taxi társaságok kezében van, hanem az önkormányzatéban.

hirdetes

Hogyan lehet igénybe venni az Időstaxit?    

Azonban ez a szolgáltatás nem egészen úgy működik, mint az amerikai romantikus filmekben: kiállsz az utcára, intesz egyet, és már meg is van a fuvar. Előre kell egyeztetni időpontot, helyszínt, és minden más fontos dolgot. Az Időstaxi használatához a tervezett utazás előtt öt nappal, hétköznap 10 és 14 óra között kell jelezni az igényt a 06 (70) 938-3833-as telefonszámon - tudatták, hozzátéve: a szállítás a kerület határain belül ingyenes, a főváros területén belül pedig ezer forintot kell fizetni érte. Kitértek arra is, hogy a szolgáltatást biztosító Terézvárosi Gondozó Szolgálat az orvosi vizsgálatokhoz vagy az ügyintézéshez szükség esetén kísérőről is gondoskodik. Egyébként ezen az oldalon nagyon sok fontos részletet meg lehet találni, küldd el az érintett ismerőseidnek, azoknak az idősebb embereknek, akik a kerületben élnek! 

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balatonfüred:

Balatonfüred: A Balaton déli partjának fővárosa, sokak szerint a legszebb balatoni település.... Tovább

Balatoni konferenciahotel

Ha egy tökéletes konferenciahelyszín keresünk, egy balatoni konferenciahotel mindig jó... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyarság Programajánló Utazás
X
Kövess minket facebookon!