hirdetes

Spórolós tippek fűtési időszakra: 5 tipp, hogy csökkentsd a fűtés számládat

VN

Már megint az a fránya rezsi? Bizony, bizony beköszöntött a téli időszak, és bár egyelőre elég barátságos arcát mutatja, nagy fagyok, extrém hidegek még nem voltak, azért biztosan te is tapasztaltad, hogy a fűtés számla elég magasra ugrott. De hogyan lehetne csökkenteni a fűtés számlát, anélkül, hogy fagyoskodni kellene? Mutatunk 5 apró trükköt hozzá!

Így spórolj a fűtéssel

#1: Ne rakj semmit a fűtőtestre!

Valld be, veled is gyakran megesik, hogy ezt, azt a fűtőtestre helyezel. Egy vizes törölközőt, nedves konyharuhát, esetleg a frissen mosott ruhát, amit holnap fel szeretnél venni, hogy pikk-pakk megszáradjon. Ez nagy hiba sajnos. Ugyanis, ha letakarod a konvektort, radiátort, a hő elakad és nem tudja eléggé felmelegíteni a helyiséget.

#2: Szellőztess okosan!

A friss levegő nagyon fontos még télen is, ezért semmiképpen nem szeretnénk lebeszélni arról, hogy szellőztess, de fontos számításba venni, hogy ilyenkor kimegy a meleg, és bejön a hideg. Hogyan kell télen okosan szellőztetni? Semmiképpen se résnyire nyisd ki az ablakot, mondva, hogy így nem lesz annyira hideg, inkább nyisd ki rövidebb időre nagyra! Kapcsold le a fűtést, és pár percre nyiss ki minden ablakot, majd csukd be őket, és mehet a fűtés is vissza, hidd el sokkal takarékosabb és hatékonyabb!

#3: A nap melege!

hirdetes

Nyáron a nap melegíti fel, néha-néha már túlságosan is a lakást, és bár télen nem süt olyan melegen, azért még ilyenkor is van hatása, és egy kicsit bizony meg tudja emelni a higany állását a hőmérőben, ezzel együtt pedig csökkenteni a fűtés számlát. Azokon a napokon tehát, amikor süt a nap, húzd fel teljesen a redőnyöket, sötétítőfüggönyöket és engedd, hogy átjárja a napfény a helyiségeket. Hidd el mentálisan is jót fog tenni egy kis természetes fény, meg ugye a pénztárcádnak is!

hirdetes

#4: Szereltess klímát!

Lehet ilyen-olyan apró trükköket alkalmazni, de ha nagy áttörést szeretnénk elérni, akkor érdemes kicsit nagyobban gondolkodni. Egy fűtő klímával nagyon sokat lehet spórolni, ráadásul az egy ponttal fentebb említett nyári nagy melegben is nagyon hasznos. Sokan azt gondolják, hogy a klímával való fűtés nagyon költséges, de ez nem igaz, valójában lehet vele spórolni, ráadásul télen klímát beszereltetni is egy nagy spórolás, hiszen ilyenkor rengeteg akció van. Mi a BudaKlímát tudjuk ajánlani, akik teljesen ingyen végeznek felmérést és helyszíni tanácsadást egész Budapesten, itt tudjátok megnézni az ajánlatukat, illetve bővebben olvasni a klímás fűtésről, előnyeiről, és a hogyanjáról: fűtő klíma.

#5: Öltözz fel!

Mint ahogy írtuk, vannak apró trükkök, amivel lehet a hőérzeten segíteni, ilyen például, ha rétegesen felöltözöl. Nagyon gyakori probléma, főleg a koronavírus okozta home ofiice idején, hogy nem vesszük át a pizsamát, inkább tekerünk egyet a fűtésen. Öltözz fel rendesen, ha kell több rétegben is, vegyél pulóvert is, télen nem feltétlenül kell nyári pólókban flangálni otthon. Illetve az is segíthet melegen maradni, ha mozogsz, illetve meleg italokat szürcsölsz.  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hollókői vár

Hollókői vár: A hollókői vár a Cserhát hegyei között, az UNESCO által a Világörökség... Tovább

Nemzeti Dal

Nemzeti Dal: Az 1848-49-es forradalom leghíresebb műve, melyet maga az író, Petőfi Sándor... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Szórakozás Technológia