hirdetes

Így készítsd el a tökéletes turmixot!

Puskás Rékka

Ebben a cikkben frissítő turmixok receptjét találod, amik nemcsak finomak, de egészségesek is. Jótékony hatásuk a stressz elűzésétől kezdve egészen az immunerősítésig terjed. Érdemes kipróbálni! Ráadásul még annak a titkát is megosztom veletek, mitől lesz igazán ínycsiklandó a turmix!

Mi a tökéletes turmix titka?

A turmix

A turmixok, a gyümölcslevekkel ellentétben gyümölcsdarabokat is tartalmaznak, így a gyümölcs húsában lévő vitaminok sem vesznek el. A házilag készített turmixok sokkal egészségesebbek a boltban vásároltaknál, hiszen nem tartalmaznak tartósítószereket, csak természetes anyagokat. A friss gyümölcsök jótékony hatása a turmixba kerülve segít egészségünk megőrzésében. Nincs is másra szükség, mint sok finom és friss gyümölcsre, egy turmixgépre és fantáziára. Kedvcsinálónak megmutatunk 3 igazán finom turmixot, a jótékony hatásukkal együtt.

A legtöbb ember imádja a turmixokat, azonban sokan nem tudják, hogy hogyan is lehet finom turmixokat készíteni otthon. A következőkben bemutatjuk a turmixkészítés fortélyait! 

Hogyan készítsd elő a gyümölcsöket és zöldségeket, mielőtt a turmixgépbe tennéd őket

1. Öntsük a gépet egynegyed vagy egyharmad részig vízzel.

hirdetes

2. A gyümölcsöket és a zöldségeket vágjuk darabokra, és lassan dobáljuk bele a bekapcsolt gépbe, (így elkerülhetjük a keményebb darabok, mint például egy répadarab beszorulását.) 

3. A kialakult keverék legyen sűrű, ha tovább sűrűsödik, öntsünk hozzá egy kis vizet.

4. Az ital lágyabb, simább álagának létrehozásához dobjunk még bele egy banánt vagy jégkockákat. A jég lehűti az italt, ami fokozza ízletességét.

5. Ha kész vagyunk, öntsuk át egy kancsóba, és ízlés szerint hígíthatjuk akár vízzel vagy más bolti gyümölcslével.

Hogyan fokozhatjuk házi készítésű italaink egészségünkre kifejtett hatását?

Italaink frissítő, tápláló és testméregtelenítő hatásának fokozása érdekében a következő összetevőket ajánljuk:

Gyümölcsök és zöldségek: csak alapos mosást és kisebb darabokra történő felaprítást igényelnek. Organikusan termesztett gyümölcsök esetében nincs szükség hámozásra, míg a boltból vásároltaknál feltétlen szükséges ez a művelet is. A zellert zöldjével együtt is belerakhatjuk. Ha forró leveslét öntünk a turmixba, akkor bármilyen főtt zöldség, bab vagy magok is lehetnek benne. 

hirdetes

Friss zöldségek (például: sárgarépa, zeller, káposzta, fehérrépa, spárga
stb.)

Friss gyümölcsök (például: banán, alma, narancs, barack, szőlő stb. ) Sótlan és nyers magvak, illetve mogyorófélék (például: dió, napraforgómag, pekán- vagy hikoridió, tökmag stb.) Tartósítószertől mentes, cukrozatlan, szárított gyümölcsök (pl: datolya, mazsola, barack stb.)

A cikk itt még nem ért véget, a következő oldalon fantasztikus turmix receptek várnak, a cikk végén pedig arról is szavazhatsz, szerinted melyik a legfincsibb!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Márai Sándor

Márai Sándor, eredeti nevén márai Grosschmid Sándor Károly Henrik magyar író, költő,... Tovább

Rám szakadék

Rám szakadék: A szakadék vulkáni eredetű, észak-déli irányban futó egy kilométer hosszú... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Ételek Gasztronómia Magyar Magyarország Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!