hirdetes

Így lehetsz versenyképes a piacon szolgáltatásoddal

SzSz

A szolgáltatási szektorban igen nagy a verseny minden piacon. Ha szeretnéd, hogy szolgáltatásod sikeresen működjön, és vállalkozásod hozza a kellő eredményeket, akkor pár dolgot mindenképp figyelembe kell venned. Akármelyik szektorról beszélünk ezeket a pontokat jó, ha betartod. 

Versenyképesség

1.    Rendelkezz weboldallal


Ha kozmetikával rendelkezel, esetleg ügynökként vagy tanácsadóként munkálkodsz, manapság elengedhetetlen, hogy ne legyen online jelenléted. A saját weboldal tökéletes arra, hogy ismertesd, vállalkozásod mivel foglalkozik, milyen szolgáltatásaid vannak, és ezek mennyibe kerülnek. Az emberek többsége ma már online keres rá a különböző problémáikra, igényeikre, akár termékről vagy szolgáltatásról beszélünk. Egy jó webhely megnyerő lehet potenciális ügyfeleid számára, és ha az oldalad megfelelően keresőoptimalizált, akkor esélyes, hogy téged fognak megtalálni elsőként. Webhelyeden minden fontos információt tüntess fel, legyen egyedi és a saját ízlésedre szabott. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy megismerjenek és felvehessék veled a kapcsolatot. 

2.    Használd a közösségi médiát 


A közösségi médiát szinte már mindenki használja korosztálytól függetlenül. Bár ezek a platformok nem kifejezetten eladás miatt jöttek létre, mégis fontos vállalkozásod jelenléte. Üzleti profilt létrehozva sokkal személyesebb hangvételben lesz lehetőséged kínálni szolgáltatásaidat a nagyközönségnek. Érdekes, és kreatív tartalmakkal felhívhatod magadra a figyelmet, majd jöhet az értékesítés. Egy szolgáltatás akkor lesz népszerű, ha minél többen ajánlják, így a véleményező portálokon lévő jelenlét szintén nélkülözhetetlen. Legyél aktív követőiddel minden felületen, hogy azt érezzék, valóban megéri Téged választaniuk. 

hirdetes

3.    Képezd magad 


A szolgáltatások mögött legtöbbször egy szakma bújik meg a háttérben. Gondoljunk csak a kozmetikusra, marketingesre vagy a könyvelőre. Minden szakmában úgy maradhatsz naprakész, ha folyamatosan fejleszted magad és tudásod. Egy könyvelő esetén például szinte elkerülhetetlen, hogy ne legyen tisztában a legújabb változásokkal, adó vagy számviteli törvényekkel. Persze, náluk ezeket szabályokhoz is kötik, hiszen kötelező továbbképzéseken kell részt venniük, hogy dolgozhassanak szakmájukban. Azonban bármilyen szektorban dolgozol, lényeges, hogy megismerd az aktuális trendeket, így versenyképes maradhass. 

hirdetes

4.    Vizsgáld meg versenytársaid 


Igen, ez is lényeges. Egy kínált szolgáltatás piaci helyzetét mindig mérd fel az aktuális környezetben. Vizsgáld meg a környéken lévő összes versenytársad. Vegyük példának a masszőrt. A masszőr általában helyben dolgozik, így fel kell mérni az adott településen lévő összes konkurenciát. Ezek a szolgáltatók mennyire vannak messze tőled? Ők milyen árakkal dolgoznak? Milyen szolgáltatásaik vannak? Mennyire telített az agglomeráció? Ezeket mind, mind mérlegelned kell és ezután érdemes belevágnod vállalkozásodban. Amennyiben már régebb óta vagy a piacon, akkor se hagyd ki a vizsgálatot, hiszen rengeteg olyan dologra ráláthatsz, amelyre esetleg eddig nem. 

Ezeket a pontokat átgondolva, máris közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy szolgáltatásod minél népszerűbb legyen és versenyképes maradjon a piacon. Képezd magad, legyél naprakész, hiszen a kínálati piacon telítettség van. Ha kellő energiát és tudást teszel bele vállalkozásodba, mindenképp meg lesz a sikere! 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A szentiváni tűzgyújtás

A szentiváni tűzgyújtás: A nyári népszokások közé tartozik. Az év közepe, a leghosszabb... Tovább

Hévízi-tó

Hévízi-tó: A Hévízi-gyógytó Természetvédelmi Terület első számú látványossága a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!