hirdetes

Így töltsd el hasznosan az időt: ötletek karanténra

SzSz

Ha nem szeretnéd az idődet haszontalanul otthon tölteni, és nem tudsz home officeban dolgozni, akkor ez a pár tipp neked is jól fog jönni a karantén idejére!

Hasznos időtöltés a karantén alatt? Ez lesz a legjobb választás

Nyelvtanulás 

Ma már online és az interneten szinte bármit elérhetünk, így nincs ez másként a nyelvekkel sem. Már csak egy sima fordító segítségével is sokat tanulhatunk, azonban több internetes felület, applikáció, könyvek, letölthető dokumentumok, újságok megtalálhatók, amelyek segítségünkre lehetnek a nyelvtanulásban. Ha eddig halogattad a dolgot, mert nem volt rá időd, akkor itt a lehetőség! Csak szánj rá napi 1-2 órát, és máris hasznosan töltötted el az idődet. Ha van esetleg a családban olyan, aki szintén nyelvtanulásra adná a fejét, az csak még jobb! Tanuljatok együtt, segítve egymást, feladatokat megoldva, nyelvleckéket véve és gyakorolva a nyelvet. 

Edzés 

Az edzéssel nem csak fizikai állapotodat javíthatod, de mentális egészségedre is pozitív hatással lesz. Az edzés segít kikapcsolódni, és persze fenntartani egészségedet is. Számos applikáció érhető el, amelyben segítenek bemutatni a gyakorlatok helyes elvégzését, illetve egy komplett edzésprogramot is megcsinálhatunk, miközben akár nyomon követhetjük fejlődésünket a megadott információkkal. Emellett, ha kicsit böngészünk az interneten, sok jó tanácsot találunk cikkekben, de videókat és online edzéseket is sok helyen közvetítenek, annak érdekében, hogy formába tartsuk magunkat otthonunkban. Ha pedig van otthon szobabiciklid, vagy bármilyen fitnesz géped, akkor ideje rápattannod és átmozgatnod magad! 

hirdetes

Főzési leckék

Nem készítetted el a kedvenc sütidet, mert nem volt rá időd? Most bepótolhatod! Vedd elő ezeket a recepteket, amelyeket amúgy nem készítenél el, mert túl időigényes, mégis imádod. Mivel egésznap otthon vagy, így bőven van időd minden apró trükköt, fortélyt elsajátítani. Emellett új recepteket is kipróbálhatsz, bátran kísérletezhetsz az alapanyagokkal. Ha már úgyis felhalmoztál bizonyos élelmiszerekből otthon, készíts belőlük teljesen más ételt, mint amit elterveztél. Böngéssz a neten és meg fogod találni a számodra legjobb recepteket. Fakanálra fel! 

Vágj bele abba, amibe mindig is akartál 

Érdekelt mindig is a fotózás? Az egészséges életmód? Vagy épp a varrás? Kertészkedés? Legyen az bármi, itt az ideje belevágni! Na persze, ne a közepébe, hanem kezd az alapoktól: nézz utána mindennek. Most van időd bőven böngészni az interneten mindenféle szakkifejezésnek, tippnek, tanácsnak. Utánanézhetsz minden fontos tudnivalónak, így ezután sokkal könnyebb lesz a gyakorlatban is megvalósítani a megszerzett tudást. Nézz meg több hiteles forrást is, és állítsd össze a saját anyagodat, amiből eredményesen megtanulhatod azt a tevékenységet vagy hobbit, amelyre eddig nem volt időd. 

hirdetes

Önfejlesztés

Végre szánhatsz időt magadra is! Ez a legjobb időszak az önfejlesztése. Mérlegeld jelenlegi életutad, tűzd ki jövőbeni céljaid, állítsd fel mi kell ahhoz, hogy elérd a céljaid és mindent alaposan gondolj át. Mik azok, amelyeken jelenleg szeretnél változtatni, legyen az akár az anyagi helyzeted, a párkapcsolati státuszod, az alakod vagy éppen a hozzáállásod valamihez. Az önfejlesztéshez időt kell adnunk magunknak a gondolkodásra, aminek eljött az ideje. Egy jó könyv, meditálás, testmozgás, ezek mind a segítségedre lehetnek abban, hogy előre haladj és változtass magadon pozitív irányban. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Takarító cég Budapest

Megbízható, gyors és alapos takarító cég Budapesten? A számos referenciával rendelkező... Tovább

Lovas kultúra, pásztorok

Lovas kultúra, pásztorok: A magyarság lovas nemzet: lovas népként érkeztünk a... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!