hirdetes

Így változik egy emoji népszerűsége

Bettina

Melyik emoji a legnépszerűbb? Mutatjuk!

emoji népszerűsége

Sokáig volt a sírva nevetős emoji a legnépszerűbb, de semmi sem tart örökké, ahogy ez sem.  Az új emoji király hasonló, de a nevetés helyett csak a sírás maradt meg. 

Rendszeresen, havonta elemzik, hogy melyik emoji a legnépszerűbb , és eddig minden hónapban a sírva nevetés nyert. A sima sírós lassan, de biztosan jött fel az első helyre, és mostanra meg is előzte a nevetőset. A kérdés pedig az, hogy ennek mi lehet a hátterében? Vajon a sírva nevetős lett kevésbé népszerű, vagy a sima sírós lett sokkal népszerűbb? 

hirdetes

Elvileg az egész mögött a Z generációs fiatalok állnak. A Z generációs fiatalok szerint a sírva nevetős emoji használata, már nem olyan menő, sőt mitöbb, hogy a sírva nevetős emoji használata eléggé öreges dolog. Bár az is igaz, hogy egy világjárvány zajlik éppen, ami szintén hozzátesz ahhoz, hogy egészen egyszerűen kevesebb az olyan bejegyzés, amire a sírva nevetős emoji illene, inkább a szomorú témák jelennek meg mostanában gyakrabban az online térben. Ezt az is alátámasztja, hogy 2020 áprilisától kezdett el látványosan csökkenni a sírva nevetős emoji használata. De az sem kizárt, hogy egyszerűen a saját áldozata lett az emoji, és az emberek igazából csak ráuntak ennek használatára.

hirdetes

A másik lényeges kérdés: a sima sírós emoji mégis mit fejez ki? Az interneten már megoszlik abban a kérdésben az egyetértés, hogy alkalmas-e szomorúságot kifejezni, vagy arra inkább a könnycseppes emojikat kell használni? A sírós emoji inkább nevetést jelent manapság. Ennek megfelelően a használatuk is megoszlik, és van aki örömre és nevetésre, más pedig szomorúságra használja, aztán jót lehet vitázni azon, hogy kinek is van igaza, és ki az érzéketlen. Ki keveredett már ilyen téren félreértésbe, hogy nem értették az érzelem kifejezését emojikkal? Nem csodáljuk, ha volt ilyen, ki tud manapság eligazodni ezeken?  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Pannonhalmi Bencés Főapátság

Pannonhalmi Bencés Főapátság és természeti környezete:  Kulturális örökség, mely... Tovább

Február

Február: az év második hónapja.  Az alábbi elnevezések ismertek vele szemben: ... Tovább

Tovább a lexikonra