hirdetes

Az IKEA 11 000 hektár erdőt vásárolt, hogy megvédje többek között a teknősöket

VN

Az IKEA svéd kiskereskedelmi óriáscég befektetési csoportja erdőterületeket szerzett Georgia délkeleti részén, hogy megvédje a földet és annak sokféle ökoszisztémáját- írta a CNN.

Erdőt vásárolt az ikea, hogy megvédje az állatokat

Erdőt vásárolt az IKEA, hogy megvédje

A legtöbb IKEA üzletet birtokló és üzemeltető Ingka Group 10 840 hektár földet vásárolt az Altamaha folyó medencéje közelében, azzal a céllal, hogy megvédje azt. A nonprofit természetvédelmi szervezet, a Természetvédelmi Alap tulajdonában lévő föld több mint 350 növény- és vadfajnak ad otthont - köztük a veszélyeztetett hosszú levelű fenyőnek és a gopher teknősnek -, amelyek ma már védettek. Az észak-amerikai vándorlás előtt a hosszú levelű fenyőerdő több mint 90 millió hektárt borított Virginia déli részétől Floridáig, és egészen Texasig nyugatra. Grúziában a fa uralta az állam déli felét. De ennek az erdőnek kevesebb, mint 4% -a megmaradt, a fejlesztés és a mezőgazdaság területén végzett talajtakarítás, a tűzoltás és a faüzemek miatt az amerikai Hal- és Vadvédelmi Szolgálat szerint.

„Elősegítjük a fenntartható erdészeti módszerek bevezetését. Ezt azért tesszük, hogy másokat is befolyásolhassunk, illetve hogy hozzájárulhassunk az erdőirtás megszüntetésének fontos munkájához.”- Mikhail Tarasov, az IKEA erdészeti vezetője.
hirdetes

Az IKEA számára fontos a környezet védelme

Ma már egyre több vállalt társadalmi felelősségvállalásának szerves része a környezet védelme, ami nem véletlen mert napjaink egyik legsúlyosabb, és égetőbb problémája a bolygónk kizsákmányolása. És ebben a harcban az IKEA különösképpen élen jár, számtalan környezetvédelmi intézkedést láthattunk már tőlük, elég például csak arra gondolni, hogy az éttermekből, és büfékből teljesen száműzték, az eldobható, egyszerhasználatos műanyagot, villát, kanalat, szívószálat és társaikat. De mint láthatjuk, más programjuk is van, amik a környezet védelmét szolgálják.

hirdetes

"Valóban hisszük, hogy a felelős erdőgazdálkodás lehetséges, és felelősnek érezzük magunkat a tulajdonunkban lévő földdel szemben, ami kiterjed az egész bolygóra is, az erdők helyreállítása és a növények ültetése, mind a feladataink közé tartozik…. Számunkra nagyon fontos a természetvédelem. Ebben az egyesült államokbeli grúziai beruházásban először is fontos, hogy a földet ne lehessen apró egységekre bontani, és örökké erdő maradjon."

Nem ez az első alkalom, hogy erdőt vásárol az IKEA

Az IKEA elköteleződött a fenntarthatóság felé, éppen ezért nem ez az első alkalom, hogy erdőt vásárol. 2014 óta az Ingka Investments mintegy 612 821 hektár erdőt vásárolt az Egyesült Államokban, Észtországban, Lettországban, Litvániában és Romániában. Hogyan védik meg az erdőket? "Az erdőgazdálkodás jövőképe az, hogy figyelembe vesszük az erdő összes funkcióját, és több tucat évre tervezünk előre. Úgy tekintünk rá, mint elkötelezettségre az erdővel kapcsolatos gazdasági, környezeti és társadalmi szempontok egyensúlyának megteremtése érdekében." Nem kis célt tűztek ki maguk elé, az IKEA célja, hogy 2030-ig több üvegházhatásúgáz-kibocsátást csökkentsen, mint amennyit az IKEA teljes értéklánca kibocsát, miközben tovább növeli világméretű üzleti tevékenységét.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Arany János

Arany János: az egyik leghíresebb magyar költő, aki mind emellett, tanár, újságíró, a... Tovább

Európai Unió

Európai Unió: Az Európai Unió (jelenleg még) 28 tagállamból álló gazdasági és politikai... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Külföld