hirdetes

Budapesten is részese lehetsz a csodának! - Illúziók Múzeuma már Budapesten is!

MBori

A híres Illúziók Múzeumát sokan talán már ismeritek a környező országokból, és talán már jártatok is egy-egy ország Múzeumában. Megtalálhatóak például Bécsben, Zágrábban és Zadarban is, de világszerte rengeteg országban. Óriási örömünkre 2021 decemberében megnyitották Budapesten is a keddtől-vasárnapig üzemelő Illúziók Múzeumát. 

Ezekért látogass el az Illúziók Múzeumába

Az Illúziók Múzeuma két horvát embernek köszönhető, akik kitalálták, hogy kiállítást rendeznek azzal a céllal, hogy becsapják minden egyes érzékszervünket. A múzeum a Csodák Palotájához hasonlóan nem csak a gyerekeknek hihetetlenül élvezetes, hanem a felnőttek számára is ugyanolyan szórakoztató lesz. Sőt az Illúziók Múzeumának a célközönsége inkább a felnőttek csoportja, azonban a gyerekeknek is óriási élményt nyújt a sok színes, játékos trükk. Természetesen nem fogunk lelőni minden poént, hiszen a legnagyobb élményt úgyis az adja majd, ha ténylegesen ellátogatsz oda te magad is. Lássunk hát 1-2 példát, hogy mivel találkozhatunk a múzeumban.

Az alagút

Szerintem lassan elérkeztünk arra a pontra, hogy a decemberben eltelt eddig 21 nap alatt mindenki találkozott már plakáttal, egy barát Instagram story-jával, vagy egy Facebook hirdetéssel, ami ezt a bizonyos alagutat mutatta. Ha belépsz az alagútba, úgy érzed, mintha az egész cső veled együtt megállás nélkül forogna. Korlát segíti a végig jutást, de még így is hihetetlen bonyolult, és nehéz feladat, mivel az érzékszerveik szerint olyan érzés, mintha be lenne rúgva az ember, és a szédülés kerülget sokszor. 

hirdetes

Méretkülönbséges helyiségek

Kialakítottak olyan szobákat is, ahol az érzéki csalódások, és trükkök hatására két ember egymás mellett úgy néznek ki, mintha az egyikük törpe lenne, a másikuk pedig egy óriás. De ezeken kívül rengeteg más helyszín, szoba is van, amik az illúzióra épülnek, de ezeket utánanézés helyett menj el, és próbáld ki te magad!

Amit tilos az Illúziók Múzeumában!

hirdetes

A Múzeumba TILOS úgy belépni, hogy előtte alkoholt, vagy bármilyen tudatmódosító szert fogyasztottunk. Ez nem véletlen lett így kimondva, hiszen teljesen józan állapotban sem azt érzékeljük, ami a valóság, és még így is könnyen elszédül, vagy rosszul lehet az ember, aki ezeket kevésbé bírja. Alkoholos állapotban lehetetlen megúszni az ájulást, és a rosszullétet. A másik fontos dolog, hogy csak LAPOS cipőben szabad végig menni a termeken, hiszen sok illúziót magassarkúban nem úgy érzékelsz, nem úgy látsz, ezért van, amit ebben ki sem lehet próbálni. Ez leginkább a nőkre vonatkozik!

Nyitvatartás

Az Illúziók Múzeuma hétfő kivételével minden nap nyitva áll az érdeklődőknek, reggel 10-től este 7 óráig. A péntek és a szombat kivétel, mivel ezeken a napokon este 8 óráig tartanak nyitva. A Múzeum tökéletes program lehet egyedül is, de ha legalább ketten mentek, akkor sokkal nagyobb élményt nyújt. Lehet akár csapatostul is menni, így tökéletes program lehet szülinapra, céges csapatépítőre is.

Ha nem szeretnél semmit a véletlenre bízni, nézd meg a következő videót:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Eu belépés napja

Eu belépés napja: Május 1.:2004 május 1-től Magyarország kilenc más országgal együtt... Tovább

Petőfi Sándor

Petőfi Sándor: az egyik leghíresebb és legismertebb magyar költőnek számít mind a mai napig,... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Magyarország Programajánló Szórakozás