hirdetes

Ilyen volt az idei Balaton Sound- hatalmas buli, viharral, és egy nem várt balesettel

Idén vihar és egy nem várt baleset is nehezítette a Balaton Sound szervezőinek a dolgát, ennek ellenére nem sikerült rosszul a fesztivál, sőt! Árakról, bejutásról, közlekedésről olvashatsz egy rövid összefoglalót. Ilyen volt a 2022-es Balaton Sound.

2023 Balaton Sound élménybeszámoló

Balaton Sound- áldás vagy átok?

Nagy örömmel vettünk részt az idei évben megszervezésre került Balaton Sound-on. Ismét Zamárdi strandja nyújtotta a helyszínt ennek a 4 napos programnak. Többször szóba került, hogy a lakosság kérésére új lokációt keresnek az eseménynek, de 2022-ben még sikerült ugyanitt megtartani. Bizonyos, hogy hangosabb egy ilyen fesztiváli színpad és a hozzá tartozó felfokozott hangulat, mint az átlagos nyári napok, de ilyen forgalom és kereslet sem minden hónapban adatik meg az itteni tulajdonosoknak és vendéglátósoknak. A kisboltok előtt kígyózó sorok álltak, az éttermekben alig lehetett helyet foglalni, a zöldségesek is ritkán tudnak ennyi dinnyét értékesíteni egy hétvégén. 

Remek volt a szerevezés a 2022-es Balaton Soundon

A szervezés kiváló volt, zökkenőmentes bejutással, megfelelő szintű ellenőrzéssel, annak érdekében, hogy senki se sérüljön meg a hatalmas tömegben.  A tisztaságra is ügyeltek, ráadásul még ivóvizet is biztosítottak az angolvécés egységeknél, ami kifejezetten fontos volt a hőségriadó közepette, a 700, vagy 750 Ft-ért kapható 0,5-ös ásványvízen túl. Állítólag a DRV is osztott vizet egy erre kijelölt helyen, de ezzel nem találkoztunk.

A Safety firstes önkéntesek szervezetten vigyáztak a közönségre és az értékeikre éjjel nappal, a Magyar Kerékpáros Klub ingyenes biciklitárolót biztosított a vendégeknek, melyet több százan vettek igénybe. A bejárathoz vezető útszakasz minden oldalról le volt zárva az autós közlekedés elől, rendőrök és polgárőrök segítették fenntartani a forgalmi rendet. Sok külföldi résztvevő volt idén is jelen, elsősorban a szomszéd országokból valószínűleg ők is autóval érkeztek a helyszínre, ezért eléggé zsúfolt lett Zamárdi összes utcácskája. Nagy divat volt szlovák zászlókba burkolózva közlekedni.

hirdetes

A díszleteken mintha kisebb hangsúly lett volna, mint a korábbi alkalmakkor, de néhány az égen táncoló óriás polip lufi mindig nagyon különleges látványt nyújtott, ahogy a rengeteg rendkívüli és egyben csicsás úszógumival fürdőző csinosabbnál csinosabb lányok is. Érezhető volt, hogy mindenki nagyon várta már ezt az alkalmat, hogy ismét együtt szórakozhasson az ezt a zenei stílust kedvelő rokonlelkekkel.

Viharosra sikerült a 2022 Balaton Sound

A line-up páratlan volt, még a föld is belerengett (a tihanyi szeizmológiai állomás mérései szerint). 
Ellátogattunk Jonas Blue-ra, Timmy Trumpet-re, aki felesége révén egyre jobban ismerkedik a magyar nyelvvel, ezt meg is villantotta előttünk, hallottuk Dimitri Vegast és Robin Schultz-ot, ők talán kicsit populárisabb témákat hoztak, de hatalmas bulit kerekített a Halott Pénz is. Örültünk, hogy Welhello, és Majka is belefért az elektronikus fesztiválba, sajnos Majkáék fellépését elfújta a szél. A viharral kapcsolatos pár órás szünet nehéz döntés lehetett, utólag is hálásak vagyunk a szervezőknek érte. Néhányan bizonyára csalódottak voltak, de döntő többségben mindenki egyetértett azzal, hogy nem lett volna biztonságos ilyen mértékű kockázatnak kitenni a vendégeket. Alig néhány produkció maradt el, illetve amint javulni kezdett az idő engedték is tovább a tervezett programot megvalósulni. A Sound appon keresztül pedig folyamatosan ment a tájékoztatás.

Feltehetőleg a vihar miatt akadt fenn a sekély víz homopadján egy hatalmas Dufour vitorlás, partnak háttal a fesztivál strandján. Többen próbáltak segíteni, hogy ismét mozgásba lendüljön, küzdöttek szombat egész nappal, reméljük végül sikerült gond nélkül vitorlát bontani.

hirdetes

Nemcsak koncertek voltak  Balaton Soundon

A Rádió1 DJ-nek a keveréseire is szívesen táncoltunk, órákat lehetett eltölteni ennél színpadnál is. A vihar után a Dreher aréna már nem nyitott újra, a Rádió1 színpad hosztolt pár Dreherbe tervezett produkciót. Kifejezetten érdekes volt, hogy a VIP-ben idén kaszinó is üzemelt, szigorúan pénz nélkül lehetett feltenni mindent a pirosra.

Sajnos baleset is volt a Balaton Soundon idén

Csütörtökön sajnos volt egy baleset az óriáskeréknél, valaki kimászott a gondolából, ami épp 10 méter magasságban tartózkodott, a mentő elszállította a fiatalembert. Egyéb komoly esetről nem tudunk.

Nem hétköznapi étkezés a Balaton Soundon

Kulináris élményben is volt részünk, színes zsömlében kaptunk kézműves burgert az egyszarvús, rózsaszín food trucknál, elsőre nagyon vadnak tűnt a dolog, de annál finomabb lett. Azt is megtudtuk, hogy a kék színt a legnehezebb előállítani természetes anyagokból, mert az összetevők csak egészséges alapokat tartalmaznak, kedvesen magyarázta ezt is a tulajdonos.

Kellett ez a Sound nekünk!

A Soundra már nagyon nagy szükség volt a pandémia után, sokan voltunk, akit láttunk, mind jól érezte magát. Feltehetőleg a korábbi fesztivál staff nagy része másban gondolkodik most már, úgyhogy külön köszönet ilyen méretű, színvonalú ráadásul viharral tarkított rendezvény megszervezéséért. Újra úgy éreztük magunkat, mint régen. Egy hónapig most csak egy EFOTT, de utána folytatódik a fesztiválszezon.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hortobágy

Hortobágy: Magyarország egyik legszebb vidéke, a nagy magyar Alföld szerves része. A Hortobágy... Tovább

Vásárcsarnok

Vásárcsarnok: Európa második legszebb vásárcsarnoka, mely a budapesti Fővám tér mellett... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!