hirdetes

90 magyar filmet tett ingyenesen nézhetővé a NFI!

B.Á.

Akkor tesszük a legjobbat, ha otthon maradunk, így pedig el kell foglalnunk magunkat - Itt a remek alkalom pótolni a magyarországi filmklasszikusokat! A Nemzeti Filmintézet összesen 90 magyar film ingyenes elérhetőségével segíti a tartalmas otthoni időtöltést, és a digitális oktatást, jöjjenek a részletek! 

Magyar filmek ingyenesek lettek

90 ingyenesen nézhető magyar filmet érhet el mindenki

Irodalmi alkotások filmváltozatai, fontos történelmi, ifjúsági és animációs filmek szerepelnek a Nemzeti Filmintézet szakemberei által összeállított 90 mozgóképet tartalmazó válogatásban. Ezek a filmklasszikusok felhasználhatók a magyar irodalom, történelem és médiaismeret online oktatásához, azonban hozzájárulhatnak a tartalmas kikapcsolódáshoz is. 

Az irodalmi klasszikusok szerelmeseinek

Elérhetővé váltak a legkiemelkedőbb irók alkotásainak filmes feldolgozásai, ráadásul különös tekintetet fordítottak a kötelező olvasmányokra. Az irodalmi klasszikusok között helyt kapott például: A kőszívű ember fiai, A Pál utcai fiúk, Az aranyember, Bogáncs, Egri csillagok, Egy magyar nábob, Édes Anna, Hannibál tanár úr, Isten hozta őrnagy úr!, Légy jó mindhalálig, Ludas Matyi, Rokonok, Szent Péter esernyője, Tanár úr kérem. 

hirdetes
hirdetes

A történelmi témájú filmek szerelmeseinek

Leginkább játékfilmek szerepelnek a válogatásban, melyek történelmi forrásként is fontosak, ugyanis pontos látleletet mutatnak arról, hogy az adott korszak alkotói hogyan gondolkodtak a magyarság létét meghatározó eseményekről, helyzetekről. A történelmi témájú filmek között helyt kapott például: Budapesti tavasz, Feldobott kő, Föltámadott a tenger, Hideg napok, Rákóczi hadnagya, Sarajevo, Sose halunk meg, Szamárköhögés, Szegénylegények, Valahol Európában. 

Ifjúsági-, és gyermekfilmek minden korosztálynak! 

Rengeteg régi kedvencet nézhetünk újra, ezek a művek még a legkisebbek számára is megkönnyíthetik a kényszerű bezártságot. Az ifjúsági-, és gyermekfilmek között helyt kapott például: A kiskakas gyémánt félkrajcárja, Egér és Oroszlán, Égigérő fű, Ha én felnőtt volnék, Hahó, Öcsi!, János vitéz, Keménykalap és Krumpliorr, Kincskereső kisködmön, Ludas Matyi, Szaffi, Vili, a veréb, Vuk. Mindenkinek jó szórakozást kívánok a művekhez, a teljes listát ide kattintva nézhetik meg! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szegedi Füvészkert

Szegedi Füvészkert: Messze földön híres a Szegedi Fűvészkert. A 17 hektáros kertben rengeteg... Tovább

Margitsziget

Margitsziget: A Margit-sziget a Duna egyik szigete Budapest területén, Margitsziget néven a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország