hirdetes

Ebben az olasz városban ingyen bort ihatsz egy kútból

vd

Bármilyen hihetetlenül is hangzik, létezik maga a megtestesült földi paradicsom a bor kedvelői számára. Ugyanis van egy hely Olaszországban, ahol szó szerint, még a csapból is bor folyik. Igen kreatív megoldást választott a város ahhoz, hogy fellendítse a turizmust és mi nagyon örülünk ennek.

Pakolj és indulj Olaszországba ahol ingyen bort ihatsz egy kútból

Most azonnal dobj el mindent, ami a kezedben van, és azonnal kezd el tervezni a következő utazásodat. Itt a vadiúj cél is hozzá: irány az ingyenes bor kútja. A legjobb benne, hogy nem is kell olyan messze utazni, hogy megcsodálhasd, és még élhess is a 0-24 órás ingyenes borfogyasztási lehetőséggel. A hely, amiről szó van ugyanis Olaszországban található. Kezd el tervezni a következő pihenésedet és ne felejts el boros poharat is csomagolni a bőröndödbe.

Az közép-olaszországi Abruzzo régióban nem régiben létrehozták minden borimádó turista álom célpontját, egy borkutat. A dolog pontosan olyan, amilyennek első hallásra tűnik: építettek egy olyan kutat, melyből a nap 24 órájában folyamatosan, szakadatlanul folyik a minőségi olasz vörösbor. Mindennek tetejébe pedig, ráadásul teljesen ingyenesen fogyaszthatod. A kút ötlete Caldari di Ortona, egy aprócska olasz településtől származik, ahol a helyi vezetőség pár évvel ezelőtt hatalmas döntést hozott meg. Szerették volna felpörgetni a telepüés és a térség turizmusát, ezért az a kreatív ötletük támadt, hogy létrehozzák a világ csodaszökőkútját, melyből bárki ingyenes fogyaszthatja a szőlészet minőségi vörösborát lényegében a nap bármelyik percében, ugyanis a kút a nap 24 órájában üzemel. 

hirdetes


 
Az említett fontana di vino a Dora Sarchese szőlészet területén található, Caldari di Ortona kis településén. Ez a hely elsősorban abból a szempontból fontos, hogy az egyik fontos zarándokút, a Cammino di San Tommaso útvonalán fekszik. A kút eredetileg azt a célt szolgálta, hogy a zarándoklatra indult emberek szomját csillapítsa út közben, mikor keresztülhaladnak a településen úticéljuk felé. 

Te elmennél az ingyenes borkúthoz?

Olvass tovább, hogy még többet tudj meg a kútról és az ingyen borról!
 

Pakolj és indulj Olaszországba ahol ingyen bort ihatsz egy kútból

A 24 órás borkút egy közös kezdeményezés volt a turizmus fellendítésére a borászat és egy non-profit cég között, akiknek elsődleges profiljuk, hogy a zarándokútvonalak biztonságát biztosítsák, hogy az embereknek ne eshessen bajuk a hosszú út során. A szervezet az ihletet egy hasonló borkút kapcsán kapta, amit Spanyolországban nyitottak szintén egy zarándokútvonalon néhány évvel korábban, a Camino de Santiago de Compostela útvonalán.

hirdetes

Az olaszországi borkút nyitva áll az összes turista előtt, akik esetleg megszomjaznának egy pohár jó, helyben termesztett és készített borra. Természetesen csak addig, amíg az illető nem alkoholista vagy pofátlan, ugyanis a kút kincséből korlátlanul fogyaszthatsz, amíg a helyszínen tartózkodsz, azonban útravalónak már nem csomagolhatsz belőle. A borászat Facebook oldala szerint azok az emberek, akik visszaélnek ezzel a lehetőséggel, illetve ezt a szabályt nem tartják be, automatikusan kitiltásra kerülnek a területről és be kell érniük egy ósdi, sima vizes ivókúttal. A borászat vezetője nem aggódik, hogy kiisszák az emberek a vagyonából. Elmondása szerint nincs olyan ember, aki megkóstolja egy pohárral a kútból folyó bort és utána ne venne 1-2 palackkal belőle.


A borászat nem nevezi meg, hogy pontosan milyen fajtájú borral szolgál a kút ellátására, de annyit tudni kell, hogy a Caldari di Ortona és így a szőlészet is a közép-olaszországi Abruzzio régióban található, mely otthont ad a Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane DOCG-nek, mely igen neves kategóriájúnak számít, még az olasz borok között is.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A 12 pont

12 pont: A 12 pont volt az 1848. március 15-én kitört pesti forradalom követeléseinek... Tovább

Pesti Napló

Pesti Napló: 1850–1939. Politikai napilap volt Surányi József kiadásában. A lapot... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Gasztronómia Külföld Utazás